Slim naar de ZOO. Ontdek de route die het beste bij je past .

Naast onbeperkte toegang tot ZOO Antwerpen en Planckendael geniet je met je ZOO abonnement van een karrevracht aan voordelen*. We zetten ze allemaal even op een rijtje, want het zijn er heel wat!

Ontdek de prijzen van een abonnement 

365 dagen onbeperkt toegang tot ZOO Antwerpen en Planckendael.

Met je abonnement zwaaien de poorten van twee dierenrijken voor u open. Je bent altijd welkom in ZOO Antwerpen en Planckendael, wanneer en zo vaak je maar wilt. 365 Dagen per jaar*, want beide dierenparken zijn elke dag geopend.

* Tijdens de normale openingsuren

365 dagen welkom om 9u in plaats van 10u

Terwijl gewone bezoekers pas om 10 uur binnen kunnen, ben jij al welkom om 9 uur in ZOO Antwerpen en Planckendael. En geloof ons, dat is een echte aanrader.

Magische ochtenduur

Het vroege uurtje vóór bezoektijd is magisch. Je hoort alle dieren ontwaken, je ziet de dierenverzorgers aan het werk in de dierenperken en de hoveniers zijn druk in de weer op de paden. Maar verder zie je geen kat. Het lijkt wel of het dierenpark van jou alleen is.

Wist je trouwens dat de meeste dieren vroeg in de ochtend veel actiever zijn dan overdag? Misschien halen de stokstaartjes wat grappen uit, of begint de leeuw net aan zijn ochtendgymnastiek!

10% korting in onze winkels

Iets leuks gezien in onze shops? Als abonnee geniet je van 10% korting op al je aankopen in onze shops*. Hou bovendien het ZOOmagazine goed in het oog, want daar worden nog extra promoties voor abonnees aangeboden.

Dierenvriend

Door één van onze ZOO hebbedingetjes uit de shop mee naar huis te nemen, draag je ook je steentje bij aan het behoud van de natuur. Alle inkomsten gaan integraal naar de werking van onze dierenparken, onze missie van natuurbehoud of kortweg: naar de dieren!

* Niet geldig op verhuur, jetons voor draaimolen, postzegels, boeken, media, service artikelen en promoties. Deze korting wordt berekend en afgerond per artikel.

10% korting in onze restaurants

Je proeft, nipt en geniet 10% voordeliger* in de Latteria, het Savanne Restaurant en Grand Café Flamingo in ZOO Antwerpen en de Toepaja en De Ooievaar in Planckendael.

* Deze korting wordt berekend en afgerond per artikel.

Ontbijt met dieren

Voor onze abonnees gaan de deuren van onze parken al om 9u open. Vroege vogels genieten tot 10u voor slechts € 3,60 van een verse croissant en een heerlijk kopje koffie, thee of chocolademelk in restaurant Savanne (ZOO Antwerpen) of Toepaja (Planckendael).

Breng je kleinkind mee voor maar €5,50 (mits aankoop van een 10-beurten kleinkinderkaart van €55)

Voor onze fiere grootouders mét een ZOO abonnement hebben we een aantrekkelijke formule uitgedokterd: de kleinkinderkaart. Je betaalt slechts € 55 voor een tienbeurtenkaart. Zo kan je tien keer langskomen met één kleinkind, of één keer langskomen met tien kleinkinderen.

Grote kleinkinderen

Het woord ‘kleinkind’ mag je trouwens erg ruim nemen. De kaart is immers geldig voor spruiten tot en met 17 jaar. Je oogappeltjes onder de 3 jaar komen er gratis in.

Het ZOOmagazine gratis in de bus

Je krijgt een jaar lang ons ZOOmagazine en WILD (voor de kids!) in de bus. Zo leren jong en oud onze dieren en parken vanbinnen en vanbuiten kennen. Boeiende artikels en prachtige foto’s vertellen je alles over het leven in onze dierenparken, ons wetenschappelijk onderzoek en onze projecten rond natuurbehoud. Maar ook de extra voordelen voor abonnees komen ruim aan bod!

Nieuws heet van de naald

Wil je het nieuws nog verser? Schrijf je dan in op onze maandelijkse nieuwsbrief. Zo ontsnapt - tussen twee ZOOmagazines door - geen geboorte, verhuis of dierengebeurtenis aan je aandacht.

Word ook fan van ZOO Antwerpen en fan van Planckendael op Facebook en volg het nieuws uit onze parken op de voet!

Met je abonnement naar Serpentarium Blankenberge

Je bent met je abonnement ook van harte welkom in het Serpentarium Blankenberge. Op vertoon van je abonnement zwaaien de deuren van onze reptielenzoo aan de Belgische kust voor je open. Je kan gratis binnenlopen. Droom je ervan oog in oog te staan met een korenslang? Spring op de trein en spoor naar het zeetje. Ook het Serpentarium Blankenberge brengt je dichter bij de dieren.Dankzij je abonnement kan je vanaf nu dus zo vaak je wil naar ZOO, Planckendael én het Serpentarium!

Exclusieve voordelen in andere parken

Met je abonnement pik je ook nog heel wat andere graantjes mee. Dankzij deze extra kortingen* is je ZOO abonnement pas écht goud waard…  Want naast alle voordelen die je ZOO abonnement je biedt in onze parken, kan je er elders ook heel wat profijt mee doen.

Gratis toegang*

Speciale korting met ZOO abonnement*

Goedkoper naar Planckendael met Express

Als abonnee stap je na je treinreis met 50% korting op de Planckendael Express. De Planckendael Express vertrekt aan de achterzijde van Mechelen station en voert je in 10 minuutjes tot aan de ingang van Planckendael.

  • Kleinkinderkaart

    Voor onze fiere grootouders mét een abonnement hebben we een aantrekkelijke formule uitgedokterd.

  • Vriendenkring 55+ KMDA

    55 jaar of ouder? Kring Derde Leeftijd biedt je leuke activiteiten aan tegen democratische prijzen.

Ik wil een abonnement

Een jaarabonnement is 365 dagen geldig vanaf dag van aankoop. Als abonnee van ZOO Antwerpen en Planckendael kan je zo vaak langskomen als je maar wil, wanneer je wil. Met je abonnementen krijg je 365 dagen toegang tot twee parken en tal van extra voordelen!

Koop je abonnement online

* Je geniet deze voordelen enkel op vertoon van je geldige ZOO-Planckendael abonnementskaart. De geldigheidsdata en inhoud van de voordelen op deze pagina zijn onderhevig aan wijzigingen. Kijk regelmatig op onze website voor updates. Kortingen geldig op het kassatarief, tijdens de standaard openingsuren en aan de kassa van onze partners, tenzij hierboven anders vermeld. Voor de juiste openingsuren en –dagen, kijk op de website van deze attracties. De partners hebben het recht de identiteitskaart te vragen ter controle. Korting niet geldig in combinatie met andere kortingen/acties. Per geldige abonnementskaart kan je 1 toegangsticket van het partnerpark aankopen met de aangegeven korting.