Personen met een beperking

ZOO Antwerpen doet haar uiterste best om voor iedereen een prettig dagje uit te voorzien. 

Gratis rolstoelen

Goed Thuiszorgwinkel

In ZOO Antwerpen staan moderne rolstoelen voor je klaar. Deze worden gratis ter beschikking gesteld door Goed, de thuiszorgwinkels van de Christelijke Mutualiteit. Even reserveren op voorhand is wel aan te raden.

Reserveer je gratis rolstoel online

Tarieven

We hanteren voordeeltarieven voor personen met een beperking. Deze tickets zijn enkel te koop aan onze kassa op de dag van uw bezoek. Aangezien we online de noodzakelijke voorwaarden niet kunnen nakijken voor andersvaliden (en noodzakelijke begeleiders) en studenten, zijn deze tickets niet online beschikbaar. Daarom hebben we bij deze tickets reeds een korting doorgevoerd in de normale prijs die je verkrijgt aan de kassa.

Onze medewerkers zijn niet bevoegd om enige beoordeling te maken inzake een (niet) zichtbare beperking, daarom vragen wij om hiervoor een officieel document voor te leggen, zoals bijvoorbeeld:

  • een European Disability Card op jouw naam
  • een geldige verklaring van een onafhankelijke arts waarin bevestigd wordt dat je niet in staat bent om zonder hulp het park te bezoeken.
  • een attest van de mutualiteit waarin vermeld wordt dat je min. 66% andersvalide bent
  • een document van FOD Sociale Zekerheid met vermelding van min. 4 punten in de 1e pijler of min. 8 punten op de 3 pijlers in totaal; geldig op het ogenblik van je bezoek.
  • een parkeerkaart voor andersvaliden op jouw naam

Indien je rolstoelgebruiker of blind bent, dien je deze verklaring niet voor te leggen. De begeleiders van rolstoelpatiënten en blinden krijgen ook korting op onze tarieven. Voor andere begeleiders gelden de normale toegangstarieven.

Speciale rondleidingen

Groepen hebben een streepje voor en kunnen genieten van een ZOO rondleiding, aangepast aan de mobiliteit van de groep. Vraag ernaar bij je reservatie. 

Toerisme voor Autisme

ZOO Antwerpen neemt deel aan het project Toerisme voor Autisme en biedt een visueel stappenplan aan voor een bezoek aan het park. Aan de hand van dit stappenplan wordt het bezoek aan het park van begin tot eind overlopen. Op die manier weet je wat je van de daguitstap kan verwachten.

Toiletten

Er zijn verschillende toiletten aanwezig die perfect toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers.

Restaurants

Ook onze restaurants zijn perfect toegankelijk voor rolstoelgebruikers, zowel individueel als in groep.