Personen met een beperking

ZOO Antwerpen doet haar uiterste best om voor iedereen een prettig dagje uit te voorzien. 

Gratis rolstoelen

In ZOO Antwerpen staan moderne rolstoelen voor je klaar. Even reserveren op voorhand is wel aan te raden.

Reserveer je gratis rolstoel online

Tarieven

We hanteren voordeeltarieven voor personen met een beperking. Deze tickets zijn enkel te koop aan onze kassa op de dag van uw bezoek. Aangezien we online de noodzakelijke voorwaarden niet kunnen nakijken voor personen met een beperking (en noodzakelijke begeleiders) en studenten, zijn deze tickets niet online beschikbaar. Daarom hebben we bij deze tickets reeds een korting doorgevoerd in de normale prijs die je verkrijgt aan de kassa.

Onze medewerkers zijn niet bevoegd om enige beoordeling te maken inzake een (al dan niet) zichtbare beperking, daarom vragen wij om hiervoor een European Disability Card op jouw naam voor te leggen.  

Mensen die een erkende beperking hebben, kunnen deze kaart eenvoudig aanvragen bij de organisatie waarbij ze erkend zijn.

In België kan dat bij deze instanties:

De noodzakelijke begeleider van gasten met een beperking krijgt ook korting op onze tarieven.

Speciale rondleidingen

Groepen hebben een streepje voor en kunnen genieten van een ZOO rondleiding, aangepast aan de mobiliteit van de groep. Vraag ernaar bij je reservatie. 

Toerisme voor Autisme

ZOO Antwerpen neemt deel aan het project Toerisme voor Autisme en biedt een visueel stappenplan aan voor een bezoek aan het park. Aan de hand van dit stappenplan wordt het bezoek aan het park van begin tot eind overlopen. Op die manier weet je wat je van de daguitstap kan verwachten.

Toiletten

Er zijn verschillende toiletten aanwezig die perfect toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers. De toiletten beschikken niet over een tillift.

Restaurants

Ook onze restaurants zijn perfect toegankelijk voor rolstoelgebruikers, zowel individueel als in groep.