Groepsbezoek

Rondleidingen

Elke groep komt aan zijn trekken met onze boeiende ZOO rondleidingen. Is jouw groep helemaal gebeten door de leeuwen? Of leren jullie liever alles over reuzenkakkerlakken, glibberige slakken en behaarde spinnen? Vraag maar raak, onze deskundige gidsen staan voor je paraat!

Wanneer onze gids is uitgepraat, kun je met gemak een hagedis onderscheiden van een salamander, weet je hoe het voelt om een melkslang te strelen of heb je een zonsopgang in sneltempo meegemaakt. 

Een groepsbezoek met rondleiding reserveer je ten laatste 3 weken op voorhand. Voor een bezoek zonder gids of maaltijd is reserveren eveneens gewenst. Bekijk hier de tarieven voor particulieren en bedrijven, of bekijk de prijzen voor scholen en jeugdverenigingen.

Reserveer je groepsbezoek

Kies jullie ZOO rondleiding!

Handige harry's

Hoe passen mens & dier zich aan hun leefomgeving aan?

Elke diersoort is aangepast aan haar levenswijze en aan haar biotoop. De leeuw jaagt op de savanne, de tijger in het woud, de zeehond in het water. Ieder zijn dada. Zelfs hun zintuigen passen zich aan hun leefomgeving aan. Waarom heb je zulke grote oren? Heel belangrijk in een gesloten landschap. Waarom heb je zulke grote ogen? Goed zicht is nodig in een open landschap. Wij mensen hebben ook onze eigen fysieke aanpassingen, en anders maken we wel een of ander werktuig om dat gemis op te vangen. Wij hebben geen scherpe horens maar dolken. Als we duiken nemen we duikflessen mee. Als we niet willen opvallen, doen we een camouflagevest aan. Trek mee de parallel tussen mens en dier.

Duur: 1 uur

Kleutersafari

Op ontdekking in de dierenwereld op maat van de allerkleinsten.

Kleuters zijn volop hun omgeving aan het ontdekken. Ze leren de kleuren kennen. Ze zien groot en klein, dik en dun. Voor hen is de ZOO één wonderlijke ontdekkingsreis. We laten hen kijken naar de kleurrijke vogels, grote olifanten, koddige pinguïns of verschrikkelijk gevaarlijke leeuwen. Uitgekeken geraken ze nooit.

Leeftijd: Vanaf vijf jaar

Duur: 1 uur

Creepy griezelbeesten

Sta oog in oog met slangen en klauwkikkers.

Een deel van dit thema speelt zich af in een speciaal lokaal waar de deelnemers levende dieren en materialen mogen aanraken. De meeste mensen vinden dit vieze beesten, zijn ze liever kwijt dan rijk of zijn er doodsbang van. Maar elke soort speelt een belangrijke rol in de natuur. Leer ze naar waarde schatten en verwonder je over hun verschijningsvorm, leefwijze en bijzondere kwaliteiten.

Duur: 1 uur

Koele kikkers en zachte beren

Huidbedekking bij dieren.

De buitenkant van het beestje (en van de mens) is het eerste dat we ervan zien. En meestal blijft het daarbij, want binnenin, dat is meer voer voor specialisten als dokters en dierenartsen. Maar het uiterlijk toont al veel. Alleen al bij de gewervelden zijn er stekels, haren en wol, veren, schubben en slijm. Soms met ongelooflijke kleuren om op te vallen of juist helemaal niet. En elk systeem heeft voor- en nadelen. In elk geval is dit jasje erg belangrijk want het houdt bacteriën buiten, is lekker warm en zacht en je kunt er soms zelfs mee vliegen. Ga je mee naar de modeshow?

Duur: 1 uur

ZOO Antwerpen van A tot Z

Een rondleiding langs enkele hoogtepunten van de dierentuin.

De dieren in een dierentuin zijn de ambassadeurs voor hun wilde soortgenoten en voor natuurbehoud. Al onze dieren in een uurtje bezoeken, dat lukt niet. Maar we komen in elk geval bij enkele heel belangrijke ambassadeurs. Je komt er alles te weten over hun kweekprogramma, over ons wetenschappelijk onderzoek en over heel wat interessante aspecten van die dieren. Flamingo's, okapi's, brilberen, ara's, leeuwen: we doen er ons uiterste best voor om ze te behouden, niet alleen in de ZOO maar ook in hun eigen habitat.

Duur: 1 uur

Erfgoedwandeling

Ontdek de rijke geschiedenis van ZOO Antwerpen.

Met deze 2 uur durende wandeling, duiken we de rijke geschiedenis in van één van de oudste en mooiste dierentuinen ter wereld. We gaan op zoek naar de verhalen achter de gebouwen, de kunstwerken en de mensen en dieren die de ZOO hebben gemaakt tot wat ze nu is: een groene parel waar wetenschap, natuur en cultuur elkaar ontmoeten in het hart van de stad.

Duur: 2 uur

Leeftijd: Vanaf 14 jaar.

Aantal deelnemers: Maximum 40. 1 gids per 20 deelnemers.