Welkom terug! ZOO Antwerpen is open! Heb je een abonnement? Dan hoef je niet te reserveren. Laat enkel je abonnementskaart zien aan onze ingang en wij geven je toegang. Voor het grote publiek is het wel degelijk verplicht om te reserveren. Koop eerst je ticket, en reserveer een tijdstip van aankomst. Dit geeft je toegang tot het park tot sluitingstijd. Reserveer hier je bezoek. Raadpleeg alle maatregelen die voor jouw en onze veiligheid genomen worden in het park. Tot snel, zorg goed voor elkaar!

Word peter van onze dieren! Met je peterschap help je je favoriete diersoort een pootje. ZOO Planckendael en ZOO Antwerpen spelen een vitale rol bij het beschermen van diersoorten en de natuur. Daarbij krijgen wij hulp van mensen zoals jij. Met je bezoek steun je onze werking, maar als peter of meter doe je nog meer! Je zorgt er mee voor dat je petediersoort in een leuk verblijf kan wonen en je verzekert mee het voortbestaan van deze diersoort.

Daarnaast steun je het Centre for Research and Conservation, het wetenschappelijk onderzoekscentrum van ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael.

Het CRC:

  • doet research naar internationale kweekprogramma’s van bedreigde diersoorten.
  • beheert het kweekprogramma van onder meer de bonobo, goudkopleeuwaapje, okapi en kongopauw.
  • onderzoekt hoe dieren zich optimaal in hun vel kunnen voelen in dierenparken.
  • beschermt dieren in hun natuurlijke omgeving, en dat op vele plaatsen in de wereld.

Het CRC bouwde een internationale reputatie op, en behoort tot de beste onderzoekscentra ter wereld. Je mag dus trots uitpakken met je peterschap.

Kies je formule

Nog zoveel dieren zijn peter- of meterloos. Jouw engagement maakt voor hen echt een groot verschil.

Uiteraard vermelden we je naam als peter. Hoe dat gebeurt, hangt af van de formule. Als peter ontvang je altijd een mooi peterschapscertificaat met foto van je petekind. Het peterschap is ook fiscaal aftrekbaar.

Ook jouw bedrijf kan peter of meter worden. Kijk hier voor meer informatie.

Als particulier kan je kiezen uit vijf formules: