Slim naar de ZOO. Ontdek de route die het beste bij je past .

ZOO Antwerpen doet haar uiterste best om voor iedereen een prettig dagje uit te voorzien. Wij stippelden een route uit door heel de dierentuin die ook door rolstoelgebruikers gevolgd kan worden.

Gratis rolstoelen

In ZOO Antwerpen staan moderne rolstoelen voor je klaar. Deze worden gratis ter beschikking gesteld door de Assist Thuiszorgwinkels van CM Antwerpen. Even reserveren op voorhand (03/224.89.10 of 03/202.45.40) is wel aan te raden.

Tarieven

We hanteren voordeeltarieven voor personen met een beperking. Deze tickets zijn enkel te koop aan onze kassa op de dag van uw bezoek. Aangezien we online de noodzakelijke voorwaarden niet kunnen nakijken voor andersvaliden (en noodzakelijke begeleiders) en studenten, zijn deze tickets niet online beschikbaar. Daarom hebben we bij deze tickets reeds een korting doorgevoerd in de normale prijs die je verkrijgt aan de kassa.

Onze medewerkers zijn niet bevoegd om enige beoordeling te maken inzake een (niet) zichtbare beperking, daarom vragen wij om hiervoor een officieel document voor te leggen, zoals bijvoorbeeld:

Indien je rolstoelgebruiker of blind bent, dien je deze verklaring niet voor te leggen. De begeleiders van rolstoelpatiënten en blinden krijgen ook korting op onze tarieven. Voor andere begeleiders gelden de normale toegangstarieven.

Zeeleeuwenshow

Om de zeeleeuwenshow in het Aquaforum te bereiken, kunnen rolstoelgebruikers via de Skywalk komen.

Speciale rondleidingen

Groepen hebben een streepje voor en kunnen genieten van een ZOO rondleiding, aangepast aan de mobiliteit van de groep. Vraag ernaar bij je reservatie. 

Toiletten

Er zijn verschillende toiletten aanwezig die perfect toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers.

Restaurants

Ook onze restaurants zijn perfect toegankelijk voor rolstoelgebruikers, zowel individueel als in groep. 

Je voordelen als abonnee

365 dagen per jaar toegang tot ZOO Antwerpen en Planckendael • Welkom vanaf 9u 's ochtends • 10% korting in shops en restaurants • En nog veel meer voordelen...

Bekijk alle voordelen voor abonnees