UPDATE 18/04/2021 - ZOO Antwerpen is open! Helaas zijn op vraag van de overheid onze gebouwen niet toegankelijk voor bezoekers. Daarom is een wandeling door onze prachtige tuin momenteel een buitenbeleving. Abonnees hoeven enkel te reserveren tijdens de weekend-, feest-, brug en vakantiedagen. Voor het grote publiek is het altijd verplicht om te reserveren, ook op weekdagen. Koop eerst je ticket en reserveer dan een tijdstip van aankomst. Dit geeft je toegang tot het park tot sluitingstijd. Reserveer hier je bezoek. Raadpleeg alle maatregelen die voor jouw en onze veiligheid genomen worden in het park. Tot snel, zorg goed voor elkaar!
Bezoekers in het park:
0%* * realtime % bezoekers t.o.v. de toegelaten max. coronacapaciteit.

Beeldbank

Via de historische beeldbank kan je het zeer omvangrijke papieren archief (tekeningen, posters, grafische kunst, grondplannen, programmaboekjes, enz.) en fotoarchief (foto’s, glasnegatieven en stereoscopische afbeeldingen) dat bewaard wordt in het Stadsarchief FelixArchief raadplegen en downloaden.

Cinema Zoologie

Op de website www.expocinezoologie.be vind je het digitale digitaal platform van het archief van de Cinema Zoologie, de cinema die de KMDA tussen 1915 en 1936 uitbaatte, terug.

Stadsarchief FelixArchief

Op www.felixarchief.be kan je het digitale archief van de KMDA raadplegen. In het Stadsarchief Felixarchief zelf, kan je deze archiefstukken eveneens terugvinden.

Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience

Via de catalogus op www.consciencebibliotheek.be wordt de bijzondere collectie fauna-en floraboeken van de KMDA ontsloten. Deze antiquarische collectie bevat 88 titels, voornamelijk natuurhistorische werken en studies van de 16de tot de 20ste eeuw.

Meer over de geschiedenis van ZOO Antwerpen

A. VAN RUYSSEVELT EN F. SCHREVENS, Zoo Beeldig, wandelen langs beelden en gebouwen van ZOO Antwerpen, 2007

R. BAETENS,  De roep van het paradijs, 150 jaar Antwerpse Zoo, 1993

P. VERBRAECKEN en D. MORRIS,  ZOO nooit gezien, 2009

A. HOUBEN en L. DEWEER, Leve de ZOOlogie, 2018