Bereikbaarheid

Met tram of bus

UPDATE 18/04/2021 - ZOO Antwerpen is open! Helaas zijn op vraag van de overheid onze gebouwen niet toegankelijk voor bezoekers. Daarom is een wandeling door onze prachtige tuin momenteel een buitenbeleving. Abonnees hoeven enkel te reserveren tijdens de weekend-, feest-, brug en vakantiedagen. Voor het grote publiek is het altijd verplicht om te reserveren, ook op weekdagen. Koop eerst je ticket en reserveer dan een tijdstip van aankomst. Dit geeft je toegang tot het park tot sluitingstijd. Reserveer hier je bezoek. Raadpleeg alle maatregelen die voor jouw en onze veiligheid genomen worden in het park. Tot snel, zorg goed voor elkaar!
Bezoekers in het park:
0%* * realtime % bezoekers t.o.v. de toegelaten max. coronacapaciteit.

ZOO Antwerpen bevindt zich in het hart van de stad en is gemakkelijk met het openbaar vervoer te bereiken. Meer dan 20 tram- en buslijnen van De Lijn stoppen in een straal van minder dan 250 meter rond de ZOO (Koningin Astridplein 26, 2018 Antwerpen).

De dichtsbijzijnde tram- en bushalte is vlak voor de deur: Antwerpen Centraal Station. Ook de halte F. Rooseveltplaats is op wandelafstand van ZOO Antwerpen. De dichtsbijzijnde metrostations zijn Premetrostation Astrid en Premetrostation Diamant.

Plan je reisroute van deur tot deur via de routeplanner van De Lijn.

Trams rijden langer op vrijdag en zaterdag

De trams van De Lijn rijden op vrijdag en zaterdag een uur langer dan tijdens de week. Goed nieuws dus voor wie wil genieten van een avondje uit en veilig thuis wil geraken.

Voor wie nog later naar huis wil, is er het TOV-biljet: daarmee krijg je per persoon 2 EUR korting op een taxirit naar huis.

Park&Ride

Neem je liever toch de wagen? Dan kan je parkeren op een van de vele P+R's aan de stadsrand en overstappen op bus of tram.