ZOO Antwerpen

In het hart van de stad ontdek je ZOO Antwerpen, de mooiste 19de eeuwse dierentuin ter wereld! Het prachtig decor behoort tot het culturele erfgoed. Honderden exotische dieren verwelkomen je: olifanten, brilberen, (zee)leeuwen, okapi’s, gorilla’s,…

Bestel je tickets online

Dit mag je zeker niet missen in ZOO Antwerpen

Wandel tussen gorilla's en chimpansees

De nieuwe Mensapenvallei is de grote avontuurlijke speeltuin van de gorilla’s en chimpansees in ZOO Antwerpen. Klimtuigen en natuurrotsen zorgen dat er heel wat te beleven valt voor zilverrug Matadi en zijn vrouwen, en vooral voor babygorilla Thandie

Als bezoeker wandel je er letterlijk tussenin. Dat zorgt voor een heel bijzonder perspectief. De mensapen lopen van hun binnenverblijven via een ondergrondse gang naar hun riant buitenverblijf. Neus in de wind, voeten in het gras! En jij maakt het van dichtbij mee.

De nieuwe Savanne

Tromgeroffel: de Savanne is klaar! Hoefgetrappel: de kudde Kaapse buffels nam hun intrek en was onmiddellijk een baby rijker. Vleugelgeklepper: 250 vogels leren hun huis verkennen. En vanuit het nieuwe restaurant krijg je een panoramisch zicht op dit extra deel nieuwe ZOO.

Het spectaculaire rifaquarium

De buiging en de enorme afmetingen van het raam van het spectaculair rifaquarium laat de bezoeker echt tussen de vissen en koralen staan. Je hoeft het water dus niet in om de onderwaterwereld te bewonderen. Laat dat maar aan de duikers van ZOO Antwerpen over. Zij maken de beleving compleet door vier keer per week in het rifaquarium te duiken om de vissen te voederen en de ramen te poetsen.

Ruik je de eucalyptus al?

In de Antwerpse ZOO kun je ook genieten van koala’s. Je komt er heel dicht bij deze zachte buideldieren te staan. De hele zone van de Vlaamse tuin en de Latteria kreeg een facelift en is nu de nieuwe thuis van de koala’s en goodfellowboomkangoeroe.

In de Latteria, het kasteeltje naast het koalagebouw, kan je op het terras genieten van koffie, ijsjes en snacks met zicht op de Vlaamse tuin en de koala’s. Ook de Vlaamse tuin werd grondig aangepakt met veel aandacht voor biodiversiteit.

Oog in oog met de zwartvoetjes

Een kolonie van 30 zwartvoetpinguïns bewoont het pinguïnverblijf in het historische Rotondegebouw van de ZOO. Hun verblijf lijkt op een luxe-resort met een openluchtzwembad inclusief jetstreams, handige broedholen in de heuvels, 150 m² zandstrand en een verwarmd terrasje. We dragen niet alleen de dieren een warm hart toe, ook de bezoekers krijgen een unieke ontmoeting. Enkel een korte glazen wand staat er tussen jou en de pinguïns. Je staat letterlijk oog in oog! 

Hippotopia

De natuurgetrouwe moerasbiotoop waar nijlpaarden samenleven met tapirs en beverratten. Onze panoramaroute voert je langs de koepel van het nijlpaardenbinnenzwembad. Via verschillende inkijken gluur je naar de dieren. In de zomer vind je onze nijlpaarden buiten, genietend van hun grote zwembad. Wij bieden je vogelperspectief met een uitkijk op hun torso’s vanop een nieuw platform op het dak van het nijlpaardenverblijf en een wijds zicht over de volledige moerasbiotoop.

Verrassende voedermomenten en verzorgersbabbels

Elke dag een gevuld programma!

Bekijk de kalender