Pers

ZOOmerbar pakt uit met feestelijke XXL-editie

Een gevarieerd aanbod aan swingende livemuziek, verfrissende cocktails en een unieke setting in het hart van de stad: de ZOOmerbar van ZOO Antwerpen heeft alle ingrediënten voor een perfecte zomeravond in huis. Van 30 juni tot en met 3 september is de gratis openluchtbar op het Flamingoplein de place-to-be.

De ZOOmerbar van ZOO Antwerpen is intussen een vaste waarde tijdens de zomermaanden. Al voor de vijfde keer opent ’t Schoonste terras van ’t Stad een zomer lang de deuren aan het Flamingoplein. De ZOOmerbar maakt zich op voor een XXL-editie die al op 30 juni van start gaat en doorfeest tot en met het eerste weekend van september. Dat betekent vijf extra avonden genieten van frisse cocktails, zomerse hapjes en gratis live-optredens onder de feeërieke lichtjes.

7 avonden per week gratis livemuziek

Muziek zit diep geworteld in het DNA van ZOO Antwerpen en dat zullen ook de bezoekers van de ZOOmerbar geweten hebben. Een hele zomer lang geven uiteenlopende artiesten zeven avonden per week het beste van zichzelf op het podium naast de iconische Kiosk. Programmator Jan Cleymans stelde opnieuw een straf en gevarieerd muziekprogramma samen. “Bezoekers mogen zich elke avond aan een ander genre verwachten, van Franse chansons, Nederlandstalig pop, een streepje jazz tot fascinerende klezmermuziek”, vertelt Cleymans. “De ZOOmerbar is overigens de ideale plek om nieuwe genres en groepjes te ontdekken.” De bekende namen zijn niet van de minste. Onder andere bluesmuzikant Roland Van Campenhout, pianist Danny Wuyts, zangeres Amaryllis Temmerman en zanger-gitarist Jan de Bruijn maken deze editie hun opwachting. Ook De Strangers-coverband 4TACT, Simon VC (The Voice) en de Cream Colored Ponies zijn na eerdere succesvolle passages opnieuw van de partij. Op zondag 3 september zorgt poptrio BePop voor een afsluiter met schwung.

180 jaar ZOO Antwerpen

In het hart van de zomer, op 21 juli, bestaat ZOO Antwerpen 180 jaar. Al sinds 1843 brengt deze unieke locatie mensen samen in de groene oase in de stad. Speciaal voor deze extra feestelijke editie zet de ZOOmerbar een bijzondere verjaardagscocktail ‘Pink Flamingo’ op de kaart. Verwacht je aan een gepimpte gin sour die op de koop toe helemaal vegan is! Daarnaast zorgen ook verfrissende mocktails en zomerse sangria voor verkoeling.Honger van al dat dansen? Kom terug op krachten dankzij een gevarieerd aanbod aan heerlijke zomerse snacks.

Gratis genieten

De toegang tot de ZOOmerbar is gratis, ook als je de ZOO niet (betalend) bezoekt. Van vrijdag 30 juni tot en met zondag 3 september, zeven dagen per week van 16u30 tot 20u30, op het Flamingoplein. De livemuziek start om 17u.

Zeker niet te missen:

  • Old Souls en Vintage Strings: Roland Van Campenhout, Bert Embrechts en Nils De Caster op 26/7
  • 4Tact (De Strangers tribute band) op 30/7 
  • Riet op18/8 - Broken Carpret Jazz Collective op 2/9

Bekijk de volledige programmatie op www.zoomerbar.be.