Natuurgebied De Zegge

Welkom terug! ZOO Antwerpen is open! Heb je een abonnement? Dan hoef je niet te reserveren. Laat enkel je abonnementskaart zien aan onze ingang en wij geven je toegang. Voor het grote publiek is het wel degelijk verplicht om te reserveren. Koop eerst je ticket, en reserveer een tijdstip van aankomst. Dit geeft je toegang tot het park tot sluitingstijd. Reserveer hier je bezoek. Raadpleeg alle maatregelen die voor jouw en onze veiligheid genomen worden in het park. Tot snel, zorg goed voor elkaar!

Ken jij onze verborgen parel De Zegge al? Naast ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael en ons concert- en congrescentrum Elisabeth Center Antwerp hebben wij namelijk ook een uniek en prachtig natuurgebied onder onze hoede. De Zegge in Geel is een beschermd natuurgebied van 111 hectare. Het is een kwetsbaar paradijs voor zeldzame planten, vogels, amfibieën en reptielen, en één van de weinige plaatsen in België waar je nog een unieke moerashabitat vindt.

Sinds 1952, het jaar dat wij dit natuurgebied stichtten, is het uitgegroeid tot een uniek stukje België, een uniek stukje Europa zelfs. Dit indrukwekkende verhaal van De Zegge is nu neergeschreven in een boek, geschreven door de oud-conservator van De Zegge Marcel Verbruggen.

Het boek 'De vallei van de Kleine Nete met De Zegge en de tijd van toen' van Marcel Verbruggen is te koop in de shop van ZOO Antwerpen of te bestellen online. De verkoopprijs bedraagt € 45. (Indien het boek verpakt en aangetekend verzonden moet worden, bedraagt de prijs € 55).

Bestel het boek