Natuurgebied De Zegge

Ken jij onze verborgen parel De Zegge al? Naast ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael en ons concert- en congrescentrum Elisabeth Center Antwerp hebben wij namelijk ook een uniek en prachtig natuurgebied onder onze hoede. De Zegge in Geel is een beschermd natuurgebied van 111 hectare. Het is een kwetsbaar paradijs voor zeldzame planten, vogels, amfibieën en reptielen, en één van de weinige plaatsen in België waar je nog een unieke moerashabitat vindt.

Reserveer je bezoek

De Zegge is niet vrij toegankelijk voor individuele bezoekers. Je kan het gebied enkel bezoeken in groep (minimum 15 personen) en met een gids,zowel overdag als 's avonds. Een rondleiding duurt ongeveer 2,5 uur. Voor meer informatie, neem contact op met de conservator van de Zegge, Toon Deswert.

Bestel het boek

Sinds 1952, het jaar dat wij dit natuurgebied stichtten, is het uitgegroeid tot een uniek stukje België, een uniek stukje Europa zelfs. Dit indrukwekkende verhaal van De Zegge is nu neergeschreven in een boek, geschreven door de oud-conservator van De Zegge Marcel Verbruggen.

Het boek 'De vallei van de Kleine Nete met De Zegge en de tijd van toen' van Marcel Verbruggen is te koop in de shop van ZOO Antwerpen of te bestellen online. De verkoopprijs bedraagt € 45. (Indien het boek verpakt en aangetekend verzonden moet worden, bedraagt de prijs € 55).

Bestel het boek