Natuurgebied De Zegge

UPDATE 02/12/2020 - ZOO Antwerpen is op vraag van de overheid tijdelijk gesloten. Wij blijven natuurlijk de beste zorgen voor onze dieren garanderen. Alle verdere ontwikkelingen volgen we op de voet en we houden jullie op de hoogte. Bedankt voor jullie vertrouwen en begrip. Zorg goed voor jezelf en elkaar. #ZOOsamen

Ken jij onze verborgen parel De Zegge al? Naast ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael en ons concert- en congrescentrum Elisabeth Center Antwerp hebben wij namelijk ook een uniek en prachtig natuurgebied onder onze hoede. De Zegge in Geel is een beschermd natuurgebied van 111 hectare. Het is een kwetsbaar paradijs voor zeldzame planten, vogels, amfibieën en reptielen, en één van de weinige plaatsen in België waar je nog een unieke moerashabitat vindt.

Sinds 1952, het jaar dat wij dit natuurgebied stichtten, is het uitgegroeid tot een uniek stukje België, een uniek stukje Europa zelfs. Dit indrukwekkende verhaal van De Zegge is nu neergeschreven in een boek, geschreven door de oud-conservator van De Zegge Marcel Verbruggen.

Het boek 'De vallei van de Kleine Nete met De Zegge en de tijd van toen' van Marcel Verbruggen is te koop in de shop van ZOO Antwerpen of te bestellen online. De verkoopprijs bedraagt € 45. (Indien het boek verpakt en aangetekend verzonden moet worden, bedraagt de prijs € 55).

Bestel het boek