ZOO Antwerpen

In het hart van de stad ontdek je ZOO Antwerpen, de mooiste 19de eeuwse dierentuin ter wereld!. Het prachtig decor behoort tot het culturele erfgoed. Honderden exotische dieren verwelkomen je : olifanten, brilberen, (zee)leeuwen, okapi’s, gorilla’s,…

Dit mag je zeker niet missen in ZOO Antwerpen

Het gloednieuwe rifaquarium

 

Het rifaquarium in ZOO Antwerpen is geopend. En hoe! Burgemeester Bart De Wever van Antwerpen dook in volledig duiktenue in het gigantische rifaquarium. Echt dichter bij de dieren, tussen de tropische vissen en koralen. Dries Herpoelaert, directeur van ZOO Antwerpen, deed hier nog een schepje bovenop en dook hem in rokkostuum en fullface duikmasker achterna. Herpoelaert verklaarde onder water het rifaquarium voor geopend met een speech die tot in de bezoekersruimte te horen was.

Ruik je de eucalyptus al?

In de Antwerpse ZOO kun je nu ook genieten van twee koala’s. Je komt er heel dicht bij deze zachte buideldieren te staan. De hele zone van de Vlaamse tuin en de Latteria kreeg een facelift en is nu de nieuwe thuis van Goonawarra en Guwara. De nieuwe buur van de koala’s is goodfellowboomkangoeroe Lilly.

In de Latteria, het kasteeltje naast het koalagebouw, kan je op het terras genieten van koffie, ijsjes en snacks met zicht op de Vlaamse tuin en de koala’s. Ook de Vlaamse tuin werd grondig aangepakt met veel aandacht voor biodiversiteit.

De terugkeer van de pinguïns

Een kolonie van 30 zwartvoetpinguïns bewoont het pinguïnverblijf in het historische Rotondegebouw van de ZOO. Hun verblijf lijkt op een luxe-resort met een openluchtzwembad inclusief jetstreams, handige broedholen in de heuvels, 150 m² zandstrand en een verwarmd terrasje. We dragen niet alleen de dieren een warm hart toe, ook de bezoekers krijgen een unieke ontmoeting. Enkel een korte glazen wand staat er tussen jou en de pinguïns. Je staat letterlijk oog in oog! 

Hippotopia

Nijlpaard

De natuurgetrouwe moerasbiotoop waar nijlpaarden samenleven met tapirs, beverratten en pelikanen. Onze panoramaroute voert je langs de koepel van het nijlpaardenbinnenzwembad. Via verschillende inkijken gluur je naar de dieren. In de zomer vind je nijlpaarden Hein, Hermien en Imani buiten, genietend van hun grote zwembad. Wij bieden je vogelperspectief met een uitkijk op hun torso’s vanop een nieuw platform op het dak van het nijlpaardenverblijf en een wijds zicht over de volledige moerasbiotoop.

De kalahari

Leeuw Nestor

Het paradijs van jonge leeuw Nestor en zijn familie.

De nieuwe speelZOO

SpeelZOO

De kinderen spelen hier op speelplatformen tot wel 4 meter hoog!

Het vogelgebouw

Vogelgebouw

Hier bewonder je exotische vogels uit alle windstreken in een volledig gerenoveerd art-deco gebouw.

Verrassende voedermomenten en verzorgersbabbels

verzorgersbabbel

Elke dag een gevuld programma. Je vindt de kalender hier.

Bekijk de plattegrond van de ZOO