ZOO Antwerpen

In het hart van de stad ontdek je ZOO Antwerpen, de mooiste 19de eeuwse dierentuin ter wereld!. Het prachtig decor behoort tot het culturele erfgoed. Honderden exotische dieren verwelkomen je : olifanten, brilberen, (zee)leeuwen, okapi’s, gorilla’s,…

Bestel je tickets online

Dit mag je zeker niet missen in ZOO Antwerpen

Het spectaculaire rifaquarium

 

De buiging en de enorme afmetingen van het raam van het spectaculair rifaquarium laat de bezoeker echt tussen de vissen en koralen staan. Je hoeft het water dus niet in om de onderwaterwereld te bewonderen. Laat dat maar aan de duikers van ZOO Antwerpen over. Zij maken de beleving compleet door vier keer per week in het rifaquarium te duiken om de vissen te voederen en de ramen te poetsen.

Beleef de magie van de vlindertuin

Vlinder

Van april tot oktober fladderen er tropische vlinders rond in de Wintertuin. De combinatie van architectuur en kleurrijke vlinders is uniek in België. Vlinders zijn het meest actief in de late voormiddag en de vroege namiddag. Kijk en geniet!

Ruik je de eucalyptus al?

In de Antwerpse ZOO kun je ook genieten van koala’s. Je komt er heel dicht bij deze zachte buideldieren te staan. De hele zone van de Vlaamse tuin en de Latteria kreeg een facelift en is nu de nieuwe thuis van de koala’s en goodfellowboomkangoeroe.

In de Latteria, het kasteeltje naast het koalagebouw, kan je op het terras genieten van koffie, ijsjes en snacks met zicht op de Vlaamse tuin en de koala’s. Ook de Vlaamse tuin werd grondig aangepakt met veel aandacht voor biodiversiteit.

Oog in oog met de zwartvoetjes

Een kolonie van 30 zwartvoetpinguïns bewoont het pinguïnverblijf in het historische Rotondegebouw van de ZOO. Hun verblijf lijkt op een luxe-resort met een openluchtzwembad inclusief jetstreams, handige broedholen in de heuvels, 150 m² zandstrand en een verwarmd terrasje. We dragen niet alleen de dieren een warm hart toe, ook de bezoekers krijgen een unieke ontmoeting. Enkel een korte glazen wand staat er tussen jou en de pinguïns. Je staat letterlijk oog in oog! 

Hippotopia

Nijlpaard

De natuurgetrouwe moerasbiotoop waar nijlpaarden samenleven met tapirs, beverratten en pelikanen. Onze panoramaroute voert je langs de koepel van het nijlpaardenbinnenzwembad. Via verschillende inkijken gluur je naar de dieren. In de zomer vind je onze nijlpaarden buiten, genietend van hun grote zwembad. Wij bieden je vogelperspectief met een uitkijk op hun torso’s vanop een nieuw platform op het dak van het nijlpaardenverblijf en een wijds zicht over de volledige moerasbiotoop.

De kalahari

Leeuw Nestor

Het paradijs van jonge leeuw Nestor en zijn familie.

De nieuwe speelZOO

SpeelZOO

De kinderen spelen hier op speelplatformen tot wel 4 meter hoog!

Het vogelgebouw

Vogelgebouw

Hier bewonder je exotische vogels uit alle windstreken in een volledig gerenoveerd art-deco gebouw.

Verrassende voedermomenten en verzorgersbabbels

verzorgersbabbel

Elke dag een gevuld programma. Je vindt de kalender hier.

Bestel je tickets online

Bekijk de plattegrond van de ZOO