ZOOschool

Leuke info & ideeën voor je klas

Filmpjes

Als het te laat is… toch nog bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek

Onze dierenarts staat regelmatig stalen af aan onderzoekers wereldwijd, zoals ook van olifantje Qiyo (2) dat bezweek aan olifantenherpes. Wereldwijd wordt er geprobeerd een vaccin te ontwikkelen om in de toekomst jonge olifantjes in te enten.

Tuiniers van het regenwoud

In Kameroen onderzoeken we hoe grootschalige houtkap de overleving van gorilla’s bedreigt. Die zijn als vruchteneters cruciaal voor verspreiding van zaden en vernieuwing van het woud.

Strepen laten daten

Als stamboekhouder en leider van het Europese kweekprogramma zijn wij okapi-experts, én ook matchmakers. Wie paart met wie om genetische diversiteit te behouden en de soort te helpen overleven?

Gieren… net iets minder in nesten

In de zomer van 2018 hebben we monniksgieren uitgezet in Bulgarije. De eerste stap in het opzetten van nieuwe broedkolonies in een land waar het laatste broedgeval vijftig jaar geleden was.

Mag ik een haartje van je?

Om de goudkopleeuwaapjes in Brazilië niet te moeten vangen, testen we in ZOO Planckendael een systeem met een kleefroller uit. Zo kunnen we hun haren gemakkelijk verzamelen voor genetisch onderzoek