Vier de zomer in de ZOOmerbar

Maak kennis met de artiesten

4 Tact - De Strangers Tribjoet Show

4 Tact

Vier ervaren zangers met even veel unieke stemmen die met hun De Strangers Tribjoet Show een hommage brengen aan hun Antwerpse helden. Laat ons even duidelijk zijn, een hommage en dus zeker geen kopie. De heren zijn er zich namelijk van bewust dat het legendarische combo uit Antwerpen imiteren niet alleen onmogelijk is, maar ook afbreuk zou doen aan de muzikale erfenis van hun idolen. En dus brengt 4TACT de grootste Strangers-hits (wie kan er niet meezingen met Antwârpe, Oh, mijne blauwe geschelpte en Bij de rijkswacht ?) in een heel eigen jasje, met veel respect voor het origineel, inclusief een gezonde dosis humor. De Strangers Tribjoet Show zal sprankelen en voor heel wat ambiance zorgen, want op dat vlak wil 4TACT De Strangers wel degelijk imiteren. 

A bout de souffle

A bout de souffle

A Bout de Souffle brengt in trio alle grote Franse hits uit de jaren ’60 en ’70 op de planken. Denk maar aan Aux Champs Elysees, Et Maintenant, Une belle Histoire, …
Al deze franse parels zullen de reveu passeren. Zangeres Elle Yana, ccordeonist Rein De Vos en bassist Herman Derycke zorgen voor een sfeervol Frans kader, met de nodige joie de vivre! 

Alegria Del Caribe

Deze beruchte band brengt Zuid-Amerikaanse muziek in al zijn facetten en kan zowel jong als oud bekoren met zijn tropische klanken. Hun repertorium is enorm gevarieerd en brengt een overzicht van de Zuid-Amerikaanse muziek vanaf de jaren ’30 tot nu. Son, Salsa, cumbia, chachacha, … alles wat latino en exotisch klinkt brengen deze jongens naar het podium. Swing, energie, muzikaal hoogstaand, “una sonrisa”, … de nodige ingrediënten om het publiek aan het dansen te krijgen en te vermaken met optimistische klanken.

Anima Amici

Anima Amici

Anima Amici’s music is a mixture of traditional South American music and acoustic Jazz. Paola knows how to perform these Latin songs like no other. A few compositions written by Ramsy are also performed vocally by Paola. Expect a sultry combination between Latin roots and jazz.
Paola Marquez: vocals
Ramsy Irani: guitar and vocals
Jean van Lint or Geert van Eynde: bass
Chryster Aerts: percussion

Be Pop - ambiance met een unieke sound

Be Pop

Zeer origineel poptrio of kwartet dat de schwung erin brengt op ieder feest tijdens de receptie en/of diner. De stem van zanger Filip Bollaert raakt ieders hart én lijf. Deze band brengt bekende popsongs op gitaar, contrabas en percussie, optioneel aangevuld met de innemende klanken van de sax. Door hun ambulante manier van optreden, zijn ze heel close met de gasten, en brengen ze net dat ietsje extra sfeer. De leading voice van zanger-gitarist wordt ondersteund door de backing vocals van de 2 of 3 andere muzikanten. Dit geeft een prachtig resultaat. Zag je ooit een popband zonder boxen? Hier is het!

Belpopband

Belpopband

Belpopband is de enige echte coverband die de beste klassiekers uit de Belgische muziek brengt. Want te weinig mensen zijn zich bewust van wat onze Belgische muzikanten in hun mars hebben en welke muziek op en top uit ons eigenste land komt. Net daarom wil Belpopband muziek van eigen bodem in de verf zetten. De band bestaat stuk voor stuk uit jonge en professioneel geschoolde muzikanten. Deze muzikanten hebben alvast hun voorliefde voor de Belgische muziek gemeen. Die liefde willen ze overbrengen in een energieke liveshow van 90 minuten. Ze nemen het publiek mee op een muzikale reis van The Wallace Collection tot Selah Sue. Van K’s Choice tot Stromae en van Arsenal tot Red Zebra. Neem een fris pintje in je hand en brul luidkeels mee met songs van eigen bodem!

Bossa Sofa

Bossa Sofa

Komende uit verschillende muziekgenres zoals Ierse folk, Big Band, Kaapverdische muziek en Blues hebben we mekaar, door de jaren, toevallig ontmoet maar door dezelfde passie de "Bossa Nova” de groep BOSSA SOFA gestart. Met 7 muzikanten en een zangeres brengen wij exotisch stijlvol getinte live muziek, waaronder uiteraard The Girl From Ipanema, Mas Que Nada, Corcovado enz... Ons genre is zeker geschikt voor uw receptie, huwelijk, verjaardag bedrijfs- en of tuinfeest, wij zorgen voor een Braziliaanse sound afgewisseld met Franse en Italiaanse chansons, Latin Jazz en de gekende Jazz Standards.

Coast Big Band

Coast

De Coast Big Band is het grootste jazz orkest uit het Conservatorium Aan Zee 'Caz' in Oostende. De muzikanten zijn allemaal leerlingen en gepassioneerde muzikanten die les volgen in het Caz, en de band staat onder de leiding van Yves Fernandez, jazz trompettist. De Coast Big band bestaat al verschillende jaren en verzorgde al heel wat lokale optredens, met als hoogtepunt een optreden in Chicago, tijdens de gerenomeerde Midwest Convention, alwaar de CoastBB als eerste niet Amerikaanse band mocht spelen in de categorie Jazz bands. Ieder jaar organiseert de Coastt Bigband ook een double bill, een soort bigband battle met een bigband uit een andere muziekacademie uit het Vlaamse land. Sinds een aantal jaar heeft het orkest een vaste plaats verdiend op het groot podium van de Paulusfeesten, en op de kerstmarkt in Oostende. Bij elk optreden varieert de setlist, en meestal wordt er een greep genomen uit klassieke bigband stukken, aangevuld met hedendaagse arrangementen, waarbij bekende popdeuntjes niet gespaard blijven. Latin, funk, pop, voor ieder wat wils. Als special Guest hebben we Ralph Bonte en Kai-ya Jansens, 2 fantastische zangers die elk optreden naar een hogtepunt brengen!

Cream Colored Ponies

Cream Colored Ponies

The Cream Colored Ponies staan voor echte jazzcats met een passie voor de swingmuziek uit de jaren 30 en 40! Op hun nostalgische trip door het swingtijdperk brengen ze hulde aan de crooners van weleer, bekend om hun rustige, zachte en vooral natuurlijke stemgeluid. De mooiste liedjes uit The Great American Songbook helemaal in de stijl van Louis Prima, Louis Armstrong, Nat King Cole, Dean Martin, Frank Sinatra, Ella Fitzgerald en vele andere meesters uit de swingmuziek, passeren de revue. T’aint what you do it’s the way that you do it! In een stijlvol vintage-cachet brengen ze swingjazz van de bovenste plank. It don’t mean a thing if it ain’t got that swing!

Cuban Latin Piano Man

Cuban Latin Piano Man

Cuban Latin Piano Man is een project opgericht door de Cubaanse pianist en zanger Jorge Martínez Galan Muziek (JMG MUSIC). Hij brengt met zijn energieke trio, Cubaanse en Latin dansmuziek die je meevoert naar de straten van Havana en de sferen van Latijns-Amerikaanse dansvloeren. Soms voel je het kriebelen om te dansen en soms beroeren ze je ziel met rijke en intieme liedjes vol verfrissende positieve vibes. Zijn fundamentele doel met dit alles is om het publiek een goed gevoel te geven en met plezier te laten dansen of gewoon luisteren.. Hij is ook een uitstekende danser en salsa-leraar. Jorge trad op met The Ballet Folklórico De Oriente van Antonio Perez en met Cubaanse legendarische zangers als Mayito Rivera, Pío Leyva, Leslie López, Estrella Acosta en nog meer.

Live Jukebox Danny Wuyts & Karen Yperman

Live Jukebox Danny Wuyts & Karen Yperman

Karen Yperman en Danny Wuyts zingen sinds jaren covers en verzoeknummers in diverse bezettingen en talen. Nu vormen ze voor de gelegenheid een veelzijdig duo, zeg maar ‘live’ Jukebox. ‘Komt dat zien, komt dat horen!’

Demi-Sec

Demi-Sec

Waar mensen samen komen om te vieren en te feesten hoort muziek. Dit is traditie. Deze traditie zet Demi-Sec verder. Dit kwartet speelt swingende en meeslepende muziek uit de jaren ’30. Een greep uit hun repertoire: zigeuner en klezmer-muziek (Hongaarse, Roemeense en Yiddische stukken), Amerikaanse en Europese Jazz, Franse Musette, Java…. Zij spelen akoestisch of versterkt en doen de muziek herleven zo dicht mogelijk bij het publiek. Door jarenlange ervaring weten zij op elke gelegenheid de juiste toon te vinden en is een humoristische noot nooit ver weg.

Erick Rivera

Erick Rivera

Erick Rivera is een fantastische 22-jarige zanger. Ondanks zijn jonge leeftijd, heeft hij de afgelopen jaren een sterke reputatie uitgebouwd met verschillende bands en vele muzikale genres: bolero, chachachá, bachata, merengue en cumbia. Maar zijn grootste liefde blijft salsa. Hij is beïnvloed door de old school en salsa-idolen als Héctor Lavoe en Ismael Rivera o.a.

Fazant Trio

Het Fazant Trio

Het Fazant Trio is ontstaan nadat drie muzikanten per toeval samenspeelden en merkten dat niet enkel het publiek maar ook zijzelf met volle teugen genoten van wat er op dat moment gebeurde, namelijk een verfrissende muzikale interactie die vroeg om verder te gaan en iets moois op te bouwen. Met een breed repertoire van oude swingnummers, blues, bossa-nova, soul, chanson, poppy tunes, eigen composities en zelfs enkele Nederlandstalige pareltjes, heeft dit drietal het ideaal werkmiddel voorhanden om steeds de juiste sfeer te creëren, om een publiek te boeien en om iedereen een goed en blij gevoel te geven.

Flor de Caña

Flor de Caña

Fernando Blanco brengt samen met zijn fantastische Cubaanse muzikanten intieme traditionele Cubaanse muziek. Maar ze gaan ook op zoek naar zwoele ritmes en brengen het publiek soms vergeten muzikale tradities van alle uithoeken van Cuba, zoals de changüi uit Guantanamo, de son en de bolero. Zet je neer, luister en geniet!

Four By Two

Four By Two

Een stem, een piano, een gitaar, een contrabas... en maar 2 muzikanten! Dirk Van der Linden en Jean Van Lint, 2 multi-instrumentalisten met jaren ervaring in het jazz circuit brengen een reeks bekende en toegankelijke Jazz standards met onder meer grote klassiekers zoals Cheek to Cheek, Night and Day, The Lady is a Tramp, om er maar een paar te noemen. Swing van het hoogste niveau verzekerd!

Hans Mortelmans

Hans Mortelmans

In het najaar van 1989 leerde Hans Mortelmans op hetzelfde moment zijn toekomstige vrouw Joke kennen en ook de chansons van Georges Brassens. Hij was op slag verliefd. Een paar jaar later kocht hij op de rommelmarkt een oude Franse Larousse en begon met het vertalen van de liederen van Brassens. Hij kreeg plezier in zijn spel met taal, cultuur en geschiedenis en bedacht allerlei variaties op zijn bonte verhalen. De muziek van Brassens is minstens zo mooi, gelaagd en muzikaal als zijn teksten. 'Kampvuurdeunen' volgens sommigen, 'jazz' roepen anderen. Misschien hebben ze het allemaal mis: Brassens heeft zijn eigen muzikale universum geschapen.

Hot Lips & The Leslies

Hot Lips & the Leslies

Met Hot Lips & the Leslies willen Yves Fernandez, trompetter, Gunther Calleawaert, Hammondspeler en Benoid Maddens, Trommerlaar, hun liefde voor de calypso, cha-cha-cha en boogaloo van jaren ’50 en ‘60 en laten herleven. In deze unieke bezetting blaast de trompettist met volle overgave de prachtige melodieën van die tijd nieuw leven in, terwijl het orgel hem daarbij met scheurende klanken ondersteunt. De drummer houdt met alle mogelijke Latijn Amerikaanse grooves het trio op de juiste baan. Voor alle liefhebbers van “the golden sound of the ‘50s and ‘60s”, de power van het Hammond orgel, een snuifje Cowbell op gepaste tijden, en de schitterende sound van de trompet, is Hot Lips & the Leslies een natte droom die waarheid wordt. Laat je meevoeren naar lang vervlogen tijden en verre oorden, een muzikale ontdekkingsreis!

Leo & DiCaprio

Leo & DiCaprio

Leo & DiCaprio, ofwel Dries De Vis en Guus Herremans, zijn twee muzikanten die al meer dan zeven jaar samen op de planken staan. Naast het podium zijn deze twee heren ook goede vrienden. De coronacrisis van 2020 zorgde ervoor dat ze elk hun eigen weg gingen, maar nu hebben ze elkaar weer helemaal teruggevonden. Met een gedeelde passie voor kleinkunst brengen ze de bekendste Nederlandstalige meezingers. Ambiance verzekerd met dit olijke duo!

Les Types kwartet

Les Types kwartet

Deze vrolijke groep muzikanten draagt flexibiliteit hoog in ’t vaandel. Ze zijn gespecialiseerd in het ambiance brengen. Ze spelen een waaier van stijlen: een mix van jazz, popcovers en Franse muziek. Ze hebben een enorm uitgebreid repertoire waarbij ze zich aanpassen aan alle smaken, voor ieders wat wils! Maar steeds met een belangrijke rol voor de accordeon. Deze vrolijke bende brengt de “schwung” erin op het zomers terras van de ZOO!

'L'Oiseau Lyre

'L'Oiseau Lyre

Dit lyrisch ensemble put uit eigen werk en een breed repertoire gaande van Franse chanson, Zuid Amerikaanse muziek, musette en hot Jazz. Niet enkel komen de musici solistisch aan bod. Fapy brengt bij gelegenheid ook pareltjes op de Cavaquinho (Braziliaans) of de guitarra (viola de Fado). Ramsy vertolkt met zijn warme stem graag een Franse, Nederlandse of Spaanse chanson, Jean weet als geen ander Amerikaanse standards te vertolken. Peter weet prachtige melodieën neer te zetten op klarinet en sax.

M.I.A

M.I.A

Buren Stijn en Wim Mortelmans zijn naast naamgenoten ook beide muzikant. Ze kiezen de naam M.I.A. die naast een vette knipoog naar de Nederlandstalige rockscene ook eenvoudig de afkorting is van Mortelmans In Akse. M.I.A. duikt de repetitieruimte in. De nummers die ze brengen krijgen een eigen identiteit en worden in een heel ander jasje gestoken. Soms verrassend dansbaar, soms ingetogen klein. De frisse aanpak en het zichtbare plezier waarmee de band op het podium staat gaat diverse organisatoren niet onopgemerkt voorbij. Met voorprogramma’s voor Meuris, Cleymans & Van Geel, Paul Michiels, Stan Van Samang en Clouseau groeit de band en genieten ze samen met het publiek van hun muziek. Na een heerlijk jaar genieten is de band klaar voor de volgende stap. Met het aantrekken van Mikel Woodburn op drum wordt de ritmesectie compleet. Hij brengt de band muzikaal een stapje verder en zet hen af aan de poort van rock en pop … of was het nu ska of punk?

Madame Madeleine

Madame Madeleine

Madame Madeleine is een stijlvol pop en jazz quartet dat het publiek in een nostalgische feelgood vibe onderdompelt. De zwoele baritonstem van crooner Roel Ferny en de betoverende sopraanstem van Linde Vanhove vormen een mooi palet van klankkleuren. Het virtuoos gitaarspel van Sander Claes en de warme bastonen van contrabassist Frank De Wolf zorgen voor de kers op de taart. Easy pop van de jaren 60 en jazz-standards uit het ‘American Songbook’, allemaal voorzien van eigen arrangementen, zorgen voor een divers en kleurrijk geheel.

Monsieur Fernand

Monsieur Fernand

Monsieur Fernand is probably the most accessible, foot-tapping New Orleans-style band to storm the country in years. They are extremely versatile. All of the musicians have beginnings and educations in the jazz music, have been playing in several unknown and well-known bands in Belgium. In Monsieur Fernand the members found each other in their love for the New Orleans sounds of Louis Armstrong, the marching bands, the Rhythm and Blues of Fats Domino, and the funky stuff by The Meters. Monsieur Fernand is formed around the original horn section of Lady Linn and het Magnificent 7. 

Odevida

Odevida

ODEVIDA is een “Ode aan het leven”, laat zich smaken als “Eau de Vie” en laat de zon schijnen uit het zuiden. Bekende klassiekers uit de Jazzwereld, Franse Chanson, Pop, Nederlandstalig werk, Spaans en Zuid-Amerikaanse songs.


Ritz en Route

Ritz en Route

Vier goede vrienden maken een muzikale reis doorheen het Franse chanson met bekende en minder bekende liedjes. Stuk voor stuk pareltjes uit het repertoire van o.a. Yves Montand, Sacha Distel, Serge Gainsbourg, Jacques Brel, Henri Salvador en vele anderen. Het stemtimbre van zanger Sam Stuyck geeft de nummers een heel eigen karakter. Eric De Vos (piano en accordeon), Frank De Wolf (contrabas) en Eric Rits (drums) maken met hun eigen inbreng deze muzikale uitstap tot een mooi geheel.

Simon VC

Simon VC

Waan jezelf even op vakantie, op een strand of in een Beach club, met een cocktail in de hand. Voel de zoute lucht en de zwoele sfeer. De wervelwind Simon VC brengt met een mix van covers en eigen nummers een sfeer waarbij het publiek graag meesurft op zijn energiegolven. Deze finalist van The Voice verrast telkens weer en neemt het publiek graag mee op zijn muzikale surftocht.

Skala B

SKALA B

SKALA B brengt hulde aan de traditionele Cubaanse muziek “el son” van de jaren ‘60. Denk hierbij aan zon, zomer, dans en vurige passie voor muziek! De groep brengt een mix van klassieke harmonie en een nostalgische sound van vroeger. Vol energie brengen ze een warm zomers gevoel waarbij je jezelf niet zal kunnen bedwingen om te bewegen!

Son del Son

Son del Son

Son del Son brengt Caraïbische, Afro-Cubaanse muziek met de nodige energie, ervaring & overtuiging naar het podium: van son over cumbie, van boleros naar guajira. Zij garanderen een spetterend optreden voor al wie gek is op Zuid-Amerikaans ritmes en niet bang is om te dansen!Stoomboot

Stoomboot - ©driespasteels

Een kruising tussen de kleine prins en een doe-het-zelfzaak, zo omschrijft Belpop-expert Jan Delvaux hert fenomeen Stoomboot. Met een zachte stem en een gitaar vertelt Niels ‘Stoomboot’ Boutsen in alle eenvoud de verhalen die door zijn hoofd varen. En dat dus al tien jaar: tijd voor een gepast feest. Na vier platen, een MIA-nominatie, samenwerkingen met Kommil Foo en Raymond Van Het Groenewoud, uitstapjes naar de wondere wereld van de jazz, podcasts en het Franse chanson, keert Stoomboot terug naar de essentie: een stem, een gitaar en een hoop verhalen.

The Feelgood Friday Band 

The Feelgood Friday Band 

The Feel Good Friday Band is een swingende covergroep gevormd om het weekend te starten met een schot in de roos. Etienne Gijselinckx verzamelde nog 3 topmuzikanten en samen brengen ze een coverrepertoire dat reikt van de jaren 60 tot nu. Dit gebracht met hart en ziel, doet denken aan de hoogdagen van de Stax roots, rock & soul. Praise the hot rhythm! Let the weekend begin!

The Jazz Rat Pack

The Jazz Rat Pack

The Jazz Rat Pack is een Smooth Jazz & Croonerband uit de omgeving Lier/Mechelen Easy listening, Jazz, Swing, Big-band vibes, Crooners,... De stemmen van Swa Van den Broeck en Chloé Van der Vieren zijn onmiddellijk herkenbaar en wordt beschreven niet alleen in termen van kracht en charisma maar ook van nostalgie en tederheid.

The Suspenders

 The Suspenders

The Suspenders zijn een bruisende rock- en swing band uit Oudenburg. Vol goesting en energie brengen ze covers van de 50's tot nu in een rockabilly jasje. Ricardo, Gregory en Bart zorgen met gitaar, bas en drum voor heerlijke opzwepende ritmes. Fien kruipt met haar krachtige stem in de huid van Etta James, Nancy Sinatra, Wanda Jackson, George Baker, etc. en Joris kleurt het geheel met zijn pittige trompet. Zo nemen ze het publiek mee op een swingende reis door de tijd.

Toots Tribute

Toots Tribute

Toots Thielemans zou in 2022 precies 100 jaar geworden zijn. De man die met zijn mondmuziekske wereldberoemd werd en zowat met alle grote jazz en pop iconen speelde wordt dit jaar uitgebreid gevierd. Ook tijdens de ZOOmerbar brengen we een waardige tribute aan de maestro. Tars Lootens, naast bekend pop-icoon één van de strafste jazz pianisten van 't land, werktez in diverse vormen met Toots samen. Ook Steph Van Uytvanck, zelf mondharmonicaspeler, herinnert zich nog goed zijn ontmoetingen met Toots. Samen brachten ze een geweldig concert in het Antwerpse Crowne Plaza Hotel. Beide muzikanten besloten vervolgens de maestro te eren met een tribute concert waarbij de bekendste songs en interpretaties van Toots. Bluesette, een beklijvende versie van 'Ne me quitte pas', het thema van Baantjer en Sesamstraat, het zijn maar enkele pareltjes uit hun repertoire. Een vooravondje Toots om nog lang met de glimlach te herinneren.

Trio De Flore

Ariadne Van den Brande -  ©Guy Kleinblatt

Trio De Flore speelt bekende en soms iets minder bekende nummers uit de rijk gevulde schatkist van het Franse chanson. Liedjes ontsnapt uit de dromenfabriek van de Franse cinema in zijn hoogtijdagen, liedjes die je doen flaneren door het romantische Parijs van weleer, liedjes die grootmoeders zongen voor hun nu niet meer zo jonge kleinkinderen, liedjes vol nostalgie, plaisir én chagrin d’amour, soms ondeugend maar steeds herkenbaar en hartverwarmend. Dit trio heeft een neus voor kwaliteit en laat niemand onberoerd. Met enkel een gitaar, een bas en een stem brengen ze Franse chansons herleid tot de essentie.

Triple Jack

Triple Jack

Triple Jack werd samengebracht door Philip Braet, zanger en ritmegitarist, die zijn uitgebreide muziekkennis wou mengen met iets modernere invloeden. Daarvoor kon hij rekenen op Christophe Jacobs en Maarten Casier, respectivelijk sologitarist en bassist, die toen nog in de rockformatie IpSonic te vinden waren. Blues en Country werden gefused met moderne Rock en Pop. Een frisse aangename sound werd gevonden, en de gecreëerde sound vond z'n weg naar bekende nummers in een fris jasje.

UMMA

UMMA

UMMA is een eigentijds trio. Tony, Marc en Ramsy hebben samen heel wat kilometers op de teller en muziek gemaakt in zowat elke denkbare stijl. Dit komt allemaal tot uiting in hun benadering van andermans en eigen werk. Belangrijkste leidraad is het verhaal. En een verhaal hoeft niet enkel tekstueel te zijn maar kan ook zitten in de groove, de melodie of een improvisatie,...

WEZZ XL

Wezz

Wezz is gekend als een wervelende live-sensatie waarbij het plezier eraf spat! Zet hem samen met zijn bevriende topmuzikanten, en je krijgt gegarandeerd vuurwerk. Iedereen die Wezz ondertussen kent, is dan ook overtuigd dat een topavondje nooit ver te zoeken is. Deze artiest maakt van elke show een unieke beleving, waarin telkens het publiek centraal staat. Enkel de beste hits en one hit wonders passeren de revue. Kortom, een participatieband van de bovenste plank!

Zsa Zsa Zsu

Zsa Zsa Zsu

De jaren '20 zijn terug van weg geweest. Zsa Zsa Zsu maakt een zijsprong en neemt je mee naar vervlogen tijden. 100 jaar geleden, toen de kleedjes glitterden, de meisjes hun korset uittrokken en de muziek deed dromen. Wat betekende het om vrouw te zijn en wat met de eerste feministen en de dansende, flamboyante 'flapper girls'? Coco Chanel en 'the Great Gatsby' spreken bij iedereen tot de verbeelding. Laat u meeslepen door de bitterzoete dualiteit tussen de opgewekte muziek en de geladen sfeer van het interbellum. Zsa Zsa Zsu brengt liedjes en anekdotes die de 21ste eeuw doen vergeten.