Pers

ZOO Antwerpen pakt uit met musical OBAIA

ZOO Antwerpen pakt uit met een nieuwe musical in de Koningin Elisabethzaal. In het voorjaar van 2022 zal OBAIA de hele familie meenemen op een wonderlijke reis. Het is een totaalbeleving waarin een inspirerend verhaal tot leven komt met hemelse muziek, zang en dans in een magisch decor. “Musical OBAIA is een ode aan de natuur. In de voorbije coronaperiode hebben we samen ontdekt hoe belangrijk die voor ons welzijn is. We willen de mensen opnieuw verliefd laten worden op de schoonheid van Moeder Aarde”, vertelt producent Anja Stas. Tickets zijn nu al te koop en een bezoek aan ZOO Antwerpen is inbegrepen in het musicalticket.

Muziek zit al eeuwenlang in het DNA van de dierentuin. In 2018 creëerde ZOO Antwerpen ter ere van haar 175ste verjaardag met behulp van honderden vrijwilligers ‘ZOO of Life’. “Toen toonden we het verhaal van het leven in de zoo, maar nu willen we de mensen verbinden met onze visie en waarden”, legt Stas uit.

Het vijfde element

Obaia is het vijfde kind van Moeder Aarde en meteen het buitenbeentje. Haar twee zussen en broers zijn Water, Aarde, Lucht en Vuur. Ze hebben een dier als metgezel: een avatar. De vier dieren zijn een vis, een olifant, een kraanvogel en een leeuw. Op die manier is de band met de ZOO ook nooit ver zoek. De dieren spreken niet maar worden vertolkt door professionele dansers.

En dan is er Obaia, het vijfde kind van Moeder Aarde. Obaia krijgt geen dier als metgezel maar het boek van alle kennis. Pas wanneer Obaia zich losmaakt van haar boekenwijsheid en eropuit trekt om de wereld van elementen en dieren te verkennen en in al haar glorie te ervaren, komt ze in balans en tot inzicht. Maar hebzucht loert om de hoek en brengt de dieren en de natuur in gevaar. Het is nog niet te laat als Obaia op tijd haar bestemming bereikt en samen met haar broers en zussen Moeder Aarde kan redden…

Indrukwekkend team

Het creatieve team achter OBAIA bestaat uit indrukwekkende namen, allemaal stuk voor stuk gekend in hun sector. Het idee ontstond bij producent Anja Stas en creatief leider Luc Stevens die meteen ook de regie voor zijn rekening neemt. Het script komt uit de pen van Allard Blom en componist Pol Vanfleteren schreef de muziek waarop choreograaf Elias Lazaridis (van Eastman Company) de dansers in goede banen leidt. Decor, kostuums en rekwisieten zijn van de hand van Joris van Veldhoven, terwijl de pruiken en grime gecreëerd zijn door Harold Mertens en Wouter Somers.

Wie zich graag wil onderdompelen in deze wonderlijke totaalbeleving voor het hele gezin, kan de paasvakantie van 2022 alvast in de agenda noteren. Tickets bestellen kan vanaf nu op de website van www.koninginelisabethzaal.be. Een dagbezoek aan ZOO Antwerpen is inbegrepen in het musicalticket.

OBAIA, naar een idee van Anja Stas, Luc Stevens, Allard Blom en Pol Vanfleteren

CREATIEF TEAM

Producent: Anja Stas
Regie: Luc Stevens
Scriptschrijver: Allard Blom
Componist: Pol Vanfleteren
Choreograaf: Elias Lazaridis
Decor- & kostuumontwerp: Joris van Veldhoven
Pruik- & make-upontwerp: Harold Mertens & Wouter Somers

CAST

Elke Buyle
Pieter Casteleyn
Pieter Jan De Paepe
Goele De Raedt
Isabelle Heremans
Wanda Joosten
Brent Pannier
Laura Seys
Lotte Stevens
Joke Van Robbroeck

Jongerenkoor Scaletta

OPERATIONEEL TEAM

Uitvoerend producent: Dirk Van De Catsyne
Technisch coördinator: David Smeets

Coproductie: Perpodium
Met de steun van taxshelter van de Belgische Federale Overheid via Cronos Invest