Pers

Kleine koningspinguïn groeit als kool

Welkom terug! ZOO Antwerpen is open! Heb je een abonnement? Dan hoef je niet te reserveren. Laat enkel je abonnementskaart zien aan onze ingang en wij geven je toegang. Voor het grote publiek is het wel degelijk verplicht om te reserveren. Koop eerst je ticket, en reserveer een tijdstip van aankomst. Dit geeft je toegang tot het park tot sluitingstijd. Reserveer hier je bezoek. Raadpleeg alle maatregelen die voor jouw en onze veiligheid genomen worden in het park. Tot snel, zorg goed voor elkaar!

ZOO Antwerpen pakte een maand geleden uit met fantastisch nieuws. Na drie jaar kregen de verzorgers van de koningspinguïns er een nieuwe kleine spruit bij, Urban. Intussen is die spruit al niet meer zo klein en kunnen we al spreken van een stevig, uit de kluiten gewassen, bolletje dons.

Tijdens een bezoekje aan Vriesland is Urban erg goed te zien. Want die stevige ‘donsbol’ is intussen al 30 cm groot. Van een groeispurt gesproken. Maar hij blijft wel erg vertederend, zeker als je hem luid hoort piepen. Dat is de manier waarop hij communiceert met z’n ouders en soortgenoten in de tienkoppige kolonie koningspinguïns.