Pers

Babygorilla Thandie geniet van de buitenlucht: wonderlijk beeld!

Slim naar de ZOO. Ontdek de route die het beste bij je past.

Genieten kan ze. Zoveel is zeker! De zon op haar snoetje, een hemelsbrede glimlach. De wind in haar – wel erg - weelderige haardos. Babygorilla Thandie komt voor het eerst buiten in de Mensapenvallei en proeft als een kleine prinses van de eerste heerlijke zonnestralen. 

 

Nog steeds is ze aan haar mama Mayani gekluisterd, maar Thandie trekt grote ogen naar de wonderlijke wereld rondom haar. Een paar seconden zette ze haar eigen kleine voetjes, en piepkleine tien teentjes, in het Antwerpse gras van ZOO Antwerpen. Maar haar favoriete plek is toch nog steeds de rug van mama. Of de arm, of het been…zolang ze maar kan hangen. En genieten!   

Thandie drinkt nog heerlijke moedermelk maar de komst van een eerste tandje is al wel in zicht. Binnenkort kan ze meesmullen met de rest van de gorillagroep. Wie Thandie komt bekijken, kan dezer dagen ook praktijktesten van een wetenschappelijk onderzoek bij de gorilla’s zien. Want voedzaam wintergroen vinden voor onze exotische dieren, is niet evident. Daarom onderzoeken we of bij het zogenaamde ‘inkuilen’ van wilgenblaadjes meer voedingstoffen worden behouden dan bij pakweg ingevroren alternatieven. Ontdek meer over de zoektocht  naar goede wintervoeding op www.zooscience.be