Gedetailleerde muziekkalender ZOOmerbar

Slim naar de ZOO. Ontdek de route die het beste bij je past.

29 juni - En Talla

En Talla is een professionele muziekband die in 2003 werd opgericht. Naast zang, timbales, piano, conga's, dwarsfluit en keyboards is er ook plaats voor sequencer en sampler. In combinatie met de salsa uit Cuba en de merengue uit de Dominicaanse Republiek zorgt dit voor een verrassend en gevarieerd resultaat.

Doe je dansschoenen aan en laat die heupen wiegen !

30 juni - Be pop, op verzoek

Zeer origineel poptrio dat de schwung erin brengt op ieder feest. De stem van zanger Filip Bollaert raakt ieders hart én lijf. Dit trio brengt bekende popsongs op gitaar, contrabas en percussie. Ze bren-gen altijd net dat ietsje extra sfeer.

De leading voice van zanger-gitarist wordt ondersteund door de backing vocals van de 2 andere mu-zikanten. Dit geeft een prachtig resultaat. Zag je ooit een popband zonder boxen? Hier is het!

1 juli - Ritz en Route

Vier goede vrienden maken een muzikale reis doorheen het Franse chanson met bekende en minder bekende liedjes. Stuk voor stuk pareltjes uit het repertoire van o.a. Yves Montand, Sacha Distel, Serge Gainsbourg, Jacques Brel, Henri Salvador en vele anderen.

Het stemtimbre van zanger Sam Stuyck geeft de nummers een heel eigen karakter. Eric De Vos (piano en accordeon), Frank De Wolf (contrabas) en Eric Rits (drums) maken met hun eigen inbreng deze muzikale uitstap tot een mooi geheel.

2 juli - Smartkramers

De Smartkramers zijn vier vrolijke jongens die rondtrekken gewapend met een boek vol ‘schoon liekes’. Liedjes die iedereen kent en graag meezingt. Puur cultureel erfgoed! 

Marva, Paul Severs, Willy Sommers, Will Tura, Salim Seghers, … de echte hits uit de seventies en eigh-ties. Op elk feestje gaat de bomma samen met de kleinkinderen uit de bol! Doen!

3 juli - Les Types

Deze vrolijke groep muzikanten draagt flexibiliteit hoog in ’t vaandel. Ze zijn gespecialiseerd in het ambiance brengen. Ze spelen een waaier van stijlen: een mix van jazz, popcovers en Franse muziek. Ze hebben een enorm uitgebreid repertoire waarbij ze zich aanpassen aan alle smaken, voor ieders wat wils! Maar steeds met een belangrijke rol voor de accordeon. 

Deze vrolijke bende brengt de “schwung” erin op het zomers terras van de zoo!

4 juli - Tars Lootens feat. K. Van den Bossche

Tars Lootens is één van de meest veelzijdige muzikanten van België, met een indrukwekkend palmares als pianist en composer. Hoewel jazz zijn grote liefde is, heeft hij ook zijn strepen verdiend in de pop- en rockmuziek. Hij kleurde het radio-, televisie- en filmlandschap en heel wat klassieke en hedendaagse performers deden meermaals beroep op zijn onmiskenbaar talent, waaronder Toots Thielemans, Johan Vermin-nen, Jo Lemaire, Will Tura, Salvatore Adamo, Maurice Jarre, I Fiamminghi en Rocco Granata, ...om er slechts enkelen te noemen. 

Katleen Van den Bossche is zowel  een jazz- als popvocaliste. Ze werkt freelance samen met verschil-lende Belgische en Nederlandse artiesten .

Tars en Katleen zorgen voor mooie zomerse jazz-klanken op het terras. 

5 juli - The Suspenders

The Suspenders zijn een bruisende rock- en swing band uit Oudenburg. Vol goesting en energie bren-gen ze covers van de 50's tot nu in een rockabilly jasje. Ricardo, Gregory en Bart zorgen met gitaar, bas en drum voor heerlijke opzwepende ritmes. Fien kruipt met haar krachtige stem in de huid van Etta James, Nancy Sinatra, Wanda Jackson, George Baker, etc. En Joris kleurt het geheel met zijn pitti-ge trompet. Zo nemen ze het publiek mee op een swingende reis door de tijd.

6 juli - Tumbao Cubano

MUSICA CUBANA Y MUCHO MAS

TUMBAO CUBANO vertolkt Cubaanse traditionele muziek zoals son montuno, salsa, chachacha, guara-cha maar ook merengue, cumbia, bachata, bolero,… voor ieder wat wils!!!!

De Cubaanse meesters worden niet vergeten en zo staan er ook thema’s op het programma van Buena Vista Social Club, Celia Cruz, enkele traditionele nummers, ….

Deze Cubaanse groep weet hoe heet het er bij hen in La Havana aan toe kan gaan, en brengt die broeierige sfeer graag naar hier over.

A Bailar!

7 juli - Danny Wuyts & Karen Yperman

Karen Yperman en Danny Wuyts zingen sinds jaren covers en verzoeknummers in diverse bezettingen en talen. Nu vormen ze voor de gelegenheid een veelzijdig duo, zeg maar ‘live’ Jukebox.

‘Komt dat zien, komt dat horen!’

 

8 juli - De Preitere & Roose

Het duo Johan en Kries (samen 70 jaar muziekervaring!) brengen een gevarieerd Frans repertoire. Twee stemmen en twee gitaren, een vleugje mondharmonica, een streepje trompet… U hoort Adamo, Brel, Aznavour, Trenet, Bécaud, Montand, Piaf,…. 

Johan De Preitere studeerde in 1999 af aan het Conservatorium van Gent, maar figureerde toen al lang in de jazz- en entertainmentwereld. Kries Roose, voorheen o.a. Raymond Van Het Groenewoud, nu al vele jaren bij Jan De Wilde. 

9 juli - Puur Dries

Dries De Vis (Voor de leeuwen, GoGoGo, Familie, Witse,…) heeft een passie voor kleinkunst. Luisterliedjes voor het volk die aan de hand van persoonlijke verhalen en anekdotes met u worden gedeeld.

Samen met pianist Sven van den Wyngaert (Raf Van Brussel, Christoff,…) en bassist Ralph Hermans (Tourist LeMC, TheColorGrey,…) brengt hij akoestisch & puur de bekendste Nederlandstalige klassie-kers. Van Louis Neefs tot Will Tura, van Wim Sonneveld tot Stef Bos, van Johan Verminnen tot Zjef Vanuytsel en nog zovele anderen. Een repertoire dat u nostalgisch doet wegdromen!

10 juli - Rony Verbiest & Koen De Cauter

Multi-instrumentalist Rony Verbiest speelt al vanaf zijn kinderjaren accordeon en werd na zijn con-servatoriumstudie al snel een gevestigde naam in de Belgische jazzwereld. Daarnaast speelde hij ook met Johan Verminnen en Jo Lemaire. Rony Verbiest ontwikkelt ook zijn eigen muziek waarin zowel muzette, jazz, als tango en klassieke muziek aan bod komen.

Saxofonist, zanger en gitarist Koen De Cauter munt uit in een breed muzikaal spectrum van gypsy jazz tot chanson en musette.

Dit unieke duo zal voor fantastische muziek zorgen op het mooie terras van de zoo.

11 juli - Swa Van den Broeck

SD projections is een Smooth Jazz & Croonerband uit de streek rond Lier/Mechelen. Easy listening, Jazz, Swing, Big-band vibes, Crooners…

De frontzanger, Swa Van den Broeck, is al vele jaren actief als crooner. Het repertoire van Frank Sina-tra, Tony Benett, … maar ook Louis Neefs is de vijver waarin François zich het beste voelt. Zijn warme stem en stijlvolle look en zijn charmes, zijn de ingrediënten om dit genre te brengen.

Dit kwintet speelt een zeer gevarieerd repertoire van de populaire maar ook minder bekende Jazz-standaards, Frank Sinatra-repertoire, Crooners, Popcorn-music,...

Recent was Swa nog te zien in het VTM-programma ‘The Voice Senior’ als één van de finalisten.

12 juli - Triple Jack

Triple Jack werd samengebracht door Philip Braet, zanger en ritmegitarist, die zijn uitgebreide muziek-kennis wou mengen met iets modernere invloeden.  Daarvoor kon hij rekenen op Christophe Jacobs en Maarten Casier, respectivelijk sologitarist en bassist, die toen nog in de rockformatie IpSonic te vinden waren.  

Blues en Country werden gefused met moderne Rock en Pop.  Een frisse aangename sound werd 
gevonden, en de gecreëerde sound vond z'n weg naar bekende nummers in een fris jasje.

13 juli - Tristeza Del Caribe

Deze beruchte band brengt Zuid-Amerikaanse muziek in al zijn facetten en kan zowel jong als oud bekoren met zijn tropische klanken. Hun repertorium is enorm gevarieerd en brengt een overzicht van de Zuid-Amerikaanse muziek vanaf de jaren ’30 tot nu. Son, Salsa, cumbia, chachacha, … alles wat lati-no en exotisch klinkt brengen deze jongens naar het podium. 

Swing, energie, muzikaal hoogstaand, “una sonrisa”, … de nodige ingrediënten om het publiek aan het dansen te krijgen en te vermaken met optimistische klanken. 

Hun naam “Tristeza del Caribe” (letterlijk vertaalt: “Droefheid van de Caraïben) is duidelijk gekozen in een cynische bui. Als je je bij dit salsabandje niet goed voelt, is een doktersbezoek aangewezen. 

(Tijdens de ZOOmerbar treden ze op in kwartet)

14 juli - De Garçons Jukebox

In dit life jukebox programma van Trio De Garçons kiest het publiek zelf uit de menukaart! U kiest, zij spelen het voor u. Maar zingt u vooral mee, want dat is de bedoeling!
 
Accordeonist Rein De Vos, drummer Ed Van Maelzaeke en bassist Jeroen Vanhoorne serveren u Ne-derlandstalig repertoire van alle slag. Kleinkunst, meezingers, smartlappen en ambiance! 

15 juli - A Bout de Soufle

A Bout de Souffle brengt in trio alle grote Franse hits uit de jaren ’60 en ’70 op de planken. Denk maar aan Aux Champs Elysees, Et Maintenant, Une belle Histoire, … Al deze franse parels zullen de reveu passeren.

Zangeres Elle Yana, ccordeonist Rein De Vos en bassist Herman Derycke zorgen voor een sfeervol Frans kader, met de nodige joie de vivre! 

16 juli - Nonkel Tony

Nonkel Tony is het nieuw muziekproject van Hans Van Cauwenberghe en Yao Issifou

Nonkel Tony is de naam van de overleden Nonkel die Hans piano leerde spelen. Nonkel Tony gaat verder in de lijn van BAZAAAR en HANS, Nederlandstalige eigen nummers, maar de teksten gaan die-per en krijgen een eigen Afrikaanse toets. Yao danst en zingt mee in het Nederlands en in de talen van haar land Togo waardoor het geheel een universeel karakter krijgt. Met de zoete klanken van de pia-no (Antoon Offeciers) en de warme contrabas (Otto Kint) staat Nonkel Tony voor intimiteit, warmte en ontroering.

Het Vlaanderen onder de kerktoren bestaat niet meer. Nonkel Tony laat een stuk van ons nieuw ver-haal zien en laat ons delen in de schoonheid en de rijkdom van verschillende culturen.

17 juli - Jan De Smet

“Wat is nu eigenlijk Uw lievelingsinstrument?“  is een vraag die me –als multi-instrumentalist- nog al eens gesteld wordt.  “De vox humana of meer bepaald : Mijn stem” is dan altijd het antwoord. Ik kies dus instinctief voor een instrument waarbij ik niks in mijn mond moet steken : Gitaar, Ukulele, Banjo en een grote variatie aan andere snaarinstrumenten. Maar het meest complete instrument is toch wel het accordeon : Bas en akkoorden aan de linkerkant en melodie aan de rechterkant : een volwaardig trio, dus !  Met dit solo-programma probeer ik de wendbaarheid van dit instrument alle eer aan te doen. 

18 juli - N2JazzM

N2JazzM (Lees ‘Enthusiasm’) is een vrolijk Jazz-trio die de heerlijkste jazzstandars met veel enthousi-asme brengen tot bij het publiek. Ze weten als geen ander in te spelen op het publiek. Hun enthousi-asme werkt aanstekelijk. Piet Verbiest, Koen Geudens en Peter Kox zijn stuk voor stuk ervaren rotten en halen elk optreden het beste naar boven.

19 juli - Be Pop

Zeer origineel poptrio dat de schwung erin brengt op ieder feest. De stem van zanger Filip Bollaert raakt ieders hart én lijf. Dit trio brengt bekende popsongs op gitaar, contrabas en percussie. Ze bren-gen altijd net dat ietsje extra sfeer.

De leading voice van zanger-gitarist wordt ondersteund door de backing vocals van de 2 andere mu-zikanten. Dit geeft een prachtig resultaat. Zag je ooit een popband zonder boxen? Hier is het!

20 juli - Los Cumberos Viejos

Los Cumberos Viejos vertolken voornamelijk de Cumbia. Een  eevoudig,  meeslepend Co-lombiaans ritme dat aanzet tot dansen. Daarnaast worden ook andere Zuid-Amerikaanse ritmes (chacha – merengue - salsa- boleros) gespeeld. Het rerpertoirium bstaat uit num-mers die hot waren in de jaren 50’ – 60’ – 70’. “Back tot the roots” is dan ook de slagzin van deze band.

21 juli - Luna The Music

LUNA is het muzikale duo tussen gitarist Luc Canters (Rick Tubbax & the Taxi's, Kabiaar, Strange Fruit, Diamonds on the rocks, etc.) en jazzzangeres Nathalie Van den Meutter (Scala, Strange Fruit, De Havil-land, Diamonds on the rocks, etc.). 

Samen brengen ze intieme en krachtige covers uit het jazz-, blues-, soul- en pop-repertoire, die ze telkens in een apart LUNA-jasje hebben gestopt. De technologie op het podium laat de twee muzikan-ten toe om op scène een muzikale chemie op te bouwen die een subtiele en typische LUNA-sound met zich meebrengt. 

Droom weg en volg het duo naar de net-iets-andere wereld van LUNA.

22 juli - Souvenir (Sarah D'Hondt)

Deze nachtegaal vliegt al jaren van podium naar podium, rijfde ondertussen de Liesbeth Listprijs en buitenlandse invitaties binnen en dook met haar topteam ‘Sarah D’hondt Quartet’ de studio in.

In duo – samen met Stijn Bettens – brengt ze een deel van haar programma ‘Souvenir’: vol herinneringen van toen en morgen toont deze straffe dame hoe ze niet alleen de stem en de stiel van het vertolken beheerst. Sarah D’hondt gaat in haar repertoire op zoek naar souvenirs uit het Franse repertoire. Ze vertolkt al deze kleine verhalen met een grote naturel en ook met haar bindteksten weet ze het publiek telkens te boeien en te ontroeren.

Deze nachtegaal mag u dus zeker niet missen !!

23 juli - Hans Mortelmans

Hans Mortelmans & Groep, dat is een kussengevecht met taal, muziek en genres: van gypsy jazz tot Tarantella, gezongen met de tongval van Wannes Van De Velde. 

Hans Mortelmans & groep, dat zijn zes muzikanten die, in onveranderde bezetting al 13 jaar een hechte groep vormen, 5 platen maakten en een repertoire van 60 originele chan-sons onderhouden. Elk concert van deze groep is uniek: tegelijk poëtisch, ontroerend en komisch. E

En ook leerrijk, want Hans Mortelmans bezingt graag vergeten muzikanten (Oscar Ale-man), legendarische plaatsen (El Mina) en merkwaardige histories (Penn Sardine). Vrijwel de gehele kleinkunstwereld, van Jan De Smet tot Stoomboot, werd reeds betoverd door dit eigenzinnige ensemble, dat vandaag beter speelt dan ooit. 

Het wordt tijd dat u dit ook eens beleeft.

24 juli - Stijn Bettens inviteert

Het muzikale parcours van accordeonist Stijn Bettens is een en/en-verhaal. Hij voelt zich even vertrouwd op het traditionele musettebal als met de experimentele hedendaagse muziek.

Wat te zeggen over zijn illustere companen? Drummer Frederik Van den Berghe, gepokt en gemazeld in de New Orleans en swingjazz-traditie, kleurt ook graag buiten de lijntjes. Contrabassist Lieven Van Pée maakt het mooie weer in de nieuwe jazzscène met o.a. ‘’De Beren Gieren”, maar gedijt even goed als steunpilaar van chansonnière Sarah D’hondt.

Hun paden kruisten in verscheidene projecten en tijdens menige nachtelijke uren in Gentse kroegen. In dit trio keren ze terug naar de essentie, van het standaardrepertoire over eigen werk tot de inspiratie van het moment.

25 juli - Soulful Duo

Soulful wordt gevormd door het duo Eddie C en Frank Peeters. 

Eddie Conard is niet alleen een sterke bandleider en leadzanger, maar ook percussionist, zanger, songwriter en producer,. JAZSOL is een muziekconcept dat beschrijft wat voor soort muziek Eddie maakt. JAZSOL is een mix van jazz, soul en latin met een vleugje pop waardoor het iets is voor alle leeftijden en waarbij een echte "feel good" -sfeer gecreërd wordt.

De Nederlandse gitarist Frank Peeters (afgestudeerd aan het Hilversum Music College) is een zeer diverse muzikant met een breed scala aan stijlen en invloeden in zijn spel. Hij heeft in verschillende muzikale omgevingen gewerkt gedurende een carrière van meer dan 20 jaar. 
Of het nu jazz, pop, soul, funk of r & b is, Frank heeft het gedaan, heeft het geleefd, heeft het bewerkt en heeft nu al deze stijlen in zijn muziek verwerkt, zijn eigen muzikale stoofpot die hij liever 'pop jazz' noemt. 

Samen klinken Eddie en Frank als een kleine band in plaats van als een duo. Ze brengen  Jazzy Soul en Blues met soms een lichte Latin-stijl. De eigen stijl van het gitaarspel van Frank plus cajon, bongo's en Eddie’s stem…. 

Kortom, Soulful zal je ziel raken.

26 juli - De Preitere & Roose

Het duo Johan en Kries (samen 70 jaar muziekervaring!) brengen een gevarieerd Frans repertoire. Twee stemmen en twee gitaren, een vleugje mondharmonica, een streepje trompet… Ze brengen oudere, alom gekende liedjes uit de jaren 40 t/m 70.. van The Andrew Sisters over Neil Diamnd en Roy Orbison tot Simon & Garfunkel en Don McLean. 

Johan De Preitere studeerde in 1999 af aan het Conservatorium van Gent, maar figureerde toen al lang in de jazz- en entertainmentwereld. Kries Roose, voorheen o.a. Raymond Van Het Groenewoud, nu al vele jaren bij Jan De Wilde.

27 juli - Tristeza Del Caribe

Deze beruchte band brengt Zuid-Amerikaanse muziek in al zijn facetten en kan zowel jong als oud bekoren met zijn tropische klanken. Hun repertorium is enorm gevarieerd en brengt een overzicht van de Zuid-Amerikaanse muziek vanaf de jaren ’30 tot nu. Son, Salsa, cumbia, chachacha, … alles wat lati-no en exotisch klinkt brengen deze jongens naar het podium. 

Swing, energie, muzikaal hoogstaand, “una sonrisa”, … de nodige ingrediënten om het publiek aan het dansen te krijgen en te vermaken met optimistische klanken. 

Hun naam “Tristeza del Caribe” (letterlijk vertaalt: “Droefheid van de Caraïben) is duidelijk gekozen in een cynische bui. Als je je bij dit salsabandje niet goed voelt, is een doktersbezoek aangewezen. 

28 juli - Danny Wuyts & Karen Yperman

Karen Yperman en Danny Wuyts zingen sinds jaren covers en verzoeknummers in diverse bezettingen en talen. Nu vormen ze voor de gelegenheid een veelzijdig duo, zeg maar ‘live’ Jukebox.

‘Komt dat zien, komt dat horen!’

 

29 juli - Ritz en Route

Vier goede vrienden maken een muzikale reis doorheen het Franse chanson met bekende en minder bekende liedjes. Stuk voor stuk pareltjes uit het repertoire van o.a. Yves Montand, Sacha Distel, Serge Gainsbourg, Jacques Brel, Henri Salvador en vele anderen.

Het stemtimbre van zanger Sam Stuyck geeft de nummers een heel eigen karakter. Eric De Vos (piano en accordeon), Frank De Wolf (contrabas) en Eric Rits (drums) maken met hun eigen in-breng deze muzikale uitstap tot een mooi geheel.

30 juli - A12

A12 is een Nederlandstalige folk- en cabaretgroep. Met hun luchtige en humoristische liedjes steken ze de wereld in een optimistisch kleedje en dansen ze tussen alledaagse futiliteiten. In hun zoektocht naar authenticiteit zijn ze ergens op de valreep beland. Terugkijkend naar hoe alles verliep, smijten ze alles om. Met veel enthousiasme en absurditeit trekken ze een warm deken over het publiek, omdat kind zijn leuk is en subtiliteit niet goed te verbergen valt. Een korte kijk op het hedendaagse, op het schone en op wat nog zal komen.

31 juli - Ivan Smeulders

Ivan Smeulders speelde al accordeon op vierjarige leeftijd.  Hij is  een  klassiek geschool-de muzikant die naast de klassieke muziek ook bezig is met jazz, pop-en filmmuziek.
Ivan Smeulders is een veel gevraagd arrangeur, multi-instrumentalist en muzikale leider .

Op woensdag 31 juli brengt hij 2 bevriende muzikanten mee: Emile Verstraeten (Vi-ool/gitaar) en Amel Serra Garcia (Percussie). Ze leerden elkaar kennen in de band van Bart Peeters. 

Ieder van hen kent de mogelijkheden van hun instrumenten en stoppen nooit met im-proviseren, zoeken naar klankkleuren en muzikale meerwaarde. Op akoestische en virtuo-ze wijze brengen ze zowel eigen werk als interpretaties van composities van hun muzika-le helden. 
Ze hebben een gezamenlijke passie voor improvisatie, Hongaarse zigeunermuziek, klas-sieke muziek, jazz en tango. 

Maak u klaar voor een avond met verrassende klanken!