Expo Cine ZOOlogie

Slim naar de ZOO. Ontdek de route die het beste bij je past.

De geschiedenis van de ZOO in beeld

De ZOO bestaat 175 jaar en dat wordt uitbundig gevierd. Expo Cine ZOOlogie is geopend in de Latteria en het Vlinderspeelplein bruist van animaties. Gratis geleide wandelingen en muziek op de Kiosk maken een ZOObezoek deze zomer extra feestelijk. De grondlegger van de ZOO, Jan Frans Loos, krijgt vandaag bovendien een ereplaats op het Flamingoplein. Dit najaar schittert een feesteditie van China Light ZOO. Wat een feestjaar! 

Expo Cine ZOOlogie

Wist je dat de ZOO lange tijd ook een cinema had? Honderd jaar geleden, tijdens de Eerste Wereldoorlog, waren er weinig dieren te zien in de ZOO. De toenmalige directie besloot om in haar Grote Feestzaal (de voorloper van de Koningin Elisabethzaal) films te tonen onder de naam Cine Zoologie. Dit was het begin van meer dan 20 jaar filmvertoningen in de ZOO.

Maak kennis met deze bijzondere periode uit de geschiedenis van ZOO Antwerpen aan de hand van filmfragmenten, affiches en andere memorabilia.

Een bezoek aan de Expo Cine ZOOlogie is gratis tijdens een bezoek aan ZOO Antwerpen.*

Praktisch:

Openingsuren? Expo Cine ZOOlogie is vanaf september elk weekend geopend tot en met de herfstvakantie. De expo volgt de openingsuren van de ZOO.
Waar? In de Latteria
Prijs? Gratis tijdens een bezoek aan ZOO Antwerpen.

Cine Zoologie, het boek

In het rijkelijk geïllustreerde boek Cine Zoologie. Hoe film de Antwerpse dierentuin heeft gered (Letterwerk, 2018) vertellen auteurs Leen Engelen en Roel Vande Winkel aan de hand van originele archiefdocumenten het merkwaardige verhaal van Cine Zoologie (1915-1936).

Ontdek het bijzondere online archief van Cine Zoologie:

Website Cine Zoologie