Wij zijn op zoek naar honderden vrijwilligers voor ons musicalspektakel

ZOO of Life is hét grootse musicalspektakel waarmee wij in 2018 op een originele manier onze 175ste verjaardag vieren.

ZOO Antwerpen is al sinds 1843 een ontmoetingsplaats, een oase middenin de drukke stad, een rustpunt op de snelweg van het leven. De ZOO vormt een gemeenschap van eigen medewerkers, maar ook van abonnees en van bezoekers. ZOO Antwerpen en Planckendael hebben een belangrijke sociale waarde die de dynamiek van de organisatie stuurt. Daarom wil wij er met z’n allen, met de ZOO en al onze vrienden, een heel gelukkige verjaardag van maken.

Enthousiasme en engagement!

Regisseur Luc Stevens: “ZOO of Life wordt een hartverwarmend hedendaags verhaal over de ZOO en de liefde tussen dier en mens, een ode aan de ZOO.” De zoektocht naar talent start nu al. ZOO Antwerpen zoekt honderden vrijwilligers die willen zingen, dansen, acteren, koken, naaien, decors bouwen, op de kinderen passen.

Ben je overtuigd en wil jij graag deel uitmaken van dit spektakel? Inschrijven kan nog tot 31 maart.

Schrijf je nu in

Praktische info

Wanneer? 

Tijdens de Paasvakantie tussen 2 en 15 april 2018 (24 voorstellingen). We houden rekening met het examenrooster van hogeschoolstudenten. De workshop voor hun leeftijdscategorie wordt als eerste eind april georganiseerd en er wordt rekening gehouden met de examens in januari. 

Waar?

In de Koningin Elisabethzaal met animatie op Astridplein en Flamingoplein.

Wat?

Gepassioneerde professionele acteurs en musicalartiesten brengen samen met honderden liefhebbers die een hart hebben voor de zoo een warm hedendaags verhaal waarin de liefde tussen mens en dier centraal staat.

De toeschouwer zal ondergedompeld worden in de magie van onze prachtige dierentuin. Het wordt een uniek belevenistheater met een lach en een traan waarin de ziel van de zoo tot uiting komt en hopelijk menig toeschouwer zal ontroeren . 

Werkwijze

De data van de filmopnames zijn nog niet bepaald. Het is de bedoeling dat iedereen die zich opgegeven heeft om mee te spelen, ook betrokken wordt in de kortfilmpjes. Het staat je vrij om hier aan deel te nemen. Je krijgt hier ook per mail een uitnodiging voor.

Je bent podiumartiest?

(zanger, danser, acteur, acrobaat, muzikant,…)

Hoe verlopen workshops, audities, werkgroepvergaderingen? 

Je krijgt midden april een mail waarin je een uitnodiging krijgt voor een activiteit naargelang je profiel.  Al deze activiteiten gaan door tussen eind april en half juni 2017.

Workshops voor niet-professionelen:

Deze worden georganiseerd per leeftijd en per geslacht met gemiddeld 20 deelnemers. vb. meisjes tussen 8 en 10 jaar, mannen tussen 20j en 25j,… Je krijgt de kans om kennis te maken met de regisseur en zijn team. Hij vindt het belangrijk om iedereen die meedoet te ontmoeten. Eventuele vragen waar je mee zit, kan je dan in een onbevangen sfeer stellen.  Ook als je kiest voor figurant, willen wij je graag zien. Je mag tijdens deze sesssie geheel vrijblijvend (niet verplicht)  iets voorbereiden van max. 2 minuten. Er is een pianist aanwezig + alle technische faciliteiten. Na deze sessie kan het zijn dat we je nog uitnodigen voor een extra auditieronde.

Audities voor dansers (liefhebbers en profs):

Heb je op je inschrijvingsformulier ingevuld dat je wenst te dansen, zullen wij je uitnodigen per mail voor een dansauditie. Dansers die ook willen acteren, moeten naar de workshops of audities komen. Dansers die enkel willen dansen, moeten niet naar de workshops komen.

Audities voor muzikanten (liefhebbers en profs):

Heb je op je inschrijvingsformulier ingevuld dat je wenst te dansen, zal de componist je uitnodigen per mail. 

Audities voor professionele podiumartiesten + geselecteerden uit de workshops (zowel kinderen als volwassenen)

Je krijgt een mail met datum en uur waarop we je verwachten op de  eerste auditieronde. Je dient een tekst en/of een lied voor te bereiden. Je mag ook een eigen werk brengen van max. 3 minuten. Het is niet noodzakelijk dat je kan zingen. We zoeken knappe zangers/acteurs, maar ook heel goede acteurs van alle leeftijden.

PS: Vermits we 24 keer spelen op korte tijd, zullen we voor heel wat liefhebbersrollen twee groepen maken . Deze groepen spelen dan elk 12 keer.

Je wilt meewerken achter de schermen

(decor, kledij, attributen,toneelmeester, regie-assistent, schminkster, pruiken, kinderbegeleiding, horeca, hospitallity, …)

Je krijgt in mei 2017 een mail waarin je een uitnodiging krijgt voor een werkgroep waarvoor je je hebt opgegeven.  De werkgroepvergaderingen zijn gepland voor juni 2017. Hierin zullen we je laten weten wat de taken zijn. Je doet wat je kan naargelang je tijd en mogelijkheden! 

Inschrijven kan nog tot 31 maart.

Schrijf je nu in

Wil je zeker zijn van je plekje? Koop je tickets alvast online.

Als abonnee van ZOO Antwerpen en Planckendael krijg jij 15% korting! Boek nu je plaatsen

Heb je nog vragen? Dan kan je ons contacteren via e-mail.

  • Je bent ingeschreven en naargelang het profiel dat je hebt doorgegeven, zullen wij je per mail uitnodigen voor een vergadering, workshop of auditie die zal plaatsvinden tussen eind april en midden juni 2017.
  • Eind oktober 2017 organiseren we een startvergadering met alle deelnemers en dan krijg je uitvoerig uitleg over het verhaal, de muziek, de rolverdeling, repetitieschema’s, allerhande taken.
  • De repetities van niet-professionelen starten in januari 2018. De professionelen komen er eind februari bij.