We adopteren dieren en verzorger Aquatopia

ZOO biedt goede thuis voor de vissen, reptielen en een verzorger

Nu Aquatopia in januari de deuren sluit, zouden meer dan 2 500 vissen, reptielen, amfibieën en ongewervelden binnenkort dakloos worden. Maar dit is buiten buur ZOO Antwerpen gerekend. Een groot deel van de dieren zullen we zelf opvangen en voor de overige dieren gebruiken we onze expertise en contacten om naar huisvesting te zoeken.

We hebben een Aquarium met een mooie collectie vissen en als kers op de taart een groot rifaquarium. De vissen van Aquatopia die binnen de collectieplanning passen, komen onze vissen vervoegen. Zo krijgt al meer dan de helft van de vissen een bestemming dicht bij huis. Hun vervoer gebeurt met isotherme bakken over het Koningin Astridplein om de temperatuur en de kwaliteit van het water te behouden. Voor enkele reptielen wordt er opvang voorzien in het Serpentarium, de reptielenzoo in Blankenberge van dezelfde moedermaatschappij als de ZOO, de KMDA (Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde van Antwerpen).

Voor de overige gasten, zoals de zeeschildpadden en de haaien, zoeken we een thuis zo dicht mogelijk bij huis om het transport van de dieren zo kort mogelijk te houden, zo zijn Nausicaa in Frankrijk en Burgers’ Zoo in Nederland enkele van de kandidaten.

Bij Aquatopia werken twee dierverzorgers die hun baan verliezen. We geven één van hen een nieuwe job in ons Aquarium. Hij zal daar zijn vissen verder kunnen koesteren en hij gaat ook mee onder water tijdens de duikersbabbels in het rifaquarium. Dagelijks tijdens schoolvakanties en op maandagen, woensdagen, vrijdagen, zondagen en feestdagen.