Nieuwe tv-reeks!

 

In het nieuwe tv-programma ‘DE ZOO achter de schermen’ nemen we je mee in de coulissen van ZOO Antwerpen en Planckendael. Je krijgt een hoop onzichtbare en minder evidente verhalen te zien die zich achter de schermen afspelen en volgt de making of van de ZOO van Morgen op de voet, een dierentuin die continu evolueert en nooit stilstaat. Geen verhalen van louter verzorgers en hun dieren maar verhalen van mensen die dag in dag uit werken aan de toekomst van de ZOO. Het startschot van deze Eén-reeks wordt nu zondag 31 maart gegeven en loopt nadien elke zondag, tien weken lang, om 20u op Eén. 
 

 

Aflevering 1 - zondag 31 maart

 

Vanuit Planckendael reist een team naar de dierentuin Le Pal in Frankrijk. Ze willen er zo veel mogelijk te weten komen over olifantenstier Chang om hem in Planckendael goed te kunnen ontvangen. 
 
Het kunstpatrimonium van de ZOO krijgt er twee nieuwe parels bij. Kunstenaar Jan Fabre komt zijn creaties in hoogsteigen persoon onthullen. In het nijlpaardenverblijf is een heel team verzorgers paraat want Lambiki, de jongste telg van de nijlpaardenfamilie, moet een risicovolle operatie ondergaan. 
 
Opnieuw in Planckendael moeten de vogelverzorgers ingrijpen om de flamingokuikens uit hun eitjes te laten komen. En naast dierenzorg wordt er ook aan wetenschap gedaan. Zo proberen de onderzoekers aan de hand van een voederexperiment het gedrag van de hyena's te beïnvloeden...
 

 

 

 

DE ZOO achter de schermen, vanaf 31 maart elke zondag om 20u op Eén. 
 
Lees ook: DE ZOO achter de schermen (19/12/2012)