Elk weer is ZOO weer!

Weer of geen weer: een bezoekje aan ZOO Antwerpen is altijd de moeite. Zelfs als het regent, kan je het bij ons droog houden. Duik in een van onze vele historische gebouwen of warm je even op in de wintertuin. Hieronder vind je een overzicht van onze binnenattracties.

Egyptische tempel

Egyptische tempel met olifanten en giraffen

De Egyptische tempel is één van de oudste gebouwen van de ZOO: het werd gebouwd in 1856. Hier maak je kennis met de reuzen van het dierenrijk. Zowel de giraffen als de olifanten hebben er hun intrek genomen. Naast die heel grote dieren zie je er ook enkele kleinere exemplaren waaronder de bruijnpademalons en anoa's.

Vriesland

Ben je benieuwd naar onze pinguïns? Dan moet je in Vriesland zijn. Daar vind je maar liefst drie soorten: de koningspinguïns, de macaronipinguïns en de gentoopinguïns. Elke dag kan je komen kijken naar het voedermoment.

Vogelgebouw

vogelgebouw

In het vogelgebouw ontdek je een heleboel gevederde vrienden: ongeveer 150 vogels van 45 verschillende soorten. Je ziet ze niet alleen vliegen maar je hoort ze ook dankzij de open ruimte aan de bovenkant van hun volières.

Mensapen

gorilla

Kom onze slingerende verwanten bekijken in het gebouw van de mensapen. Hier vind je onze chimpansees en onze gorilla’s. In het gebouw kom je meer te weten over de gelijkenissen en verschillen met de mens. Speelvogels kunnen zich uitleven op het klimparcours en in de apenhangmat.

Kleine apen

goudkopleeuwaapje

Zoals de naam van dit gebouw het al zegt, vind je hier de kleinere apensoorten, zoals de mandrils en de mutslangoeren. Ook de goudkopleeuwaapjes hebben hier hun plek. De ZOO is stamboekhouder van deze bedreigde diersoort. Sommige van onze kleine aapjes zijn zo klein dat je ze soms goed moet zoeken tussen de planten.

Wintertuin

wintertuin

Treed binnen in een oase van rust. In dit prachtig decor krijg je het gevoel dat je in een dichtbegroeid oerwoud rondwandelt. De wintertuin werd gebouwd aan het einde van de negentiende eeuw en is een architecturaal hoogstandje van staal en glas.

 

Van april tot oktober verandert de Wintertuin in een vlindertuin en fladderen er prachtige, tropische vlinders in rond.

Nocturama

slanke lori

In de geheimzinnig donkere gangen van het Nocturama kan je de meest fascinerende nachtdieren ontdekken, zoals het aardvarken of de slanke lori. Omdat het overal schemerdonker is, vergeet je het glas en lijkt het wel alsof je de dieren bijna kan aanraken.

Reptielengebouw

dwerkaaiman

Kom onze spinnen, slangen, kikkers en hagedissen bekijken want we hebben ze in alle kleuren en maten. Naast al die kleine diertjes vind je hier ook dwergkaaimannen en komodovaranen.

Hippotopia

nijlpaard Hein

Niet iedereen houdt van water, maar onze nijlpaarden zijn er dol op! In hun bassin zorgen zij altijd wel voor vermaak: een duikje lijkt meestal een heuse tsunami te weeg te brengen. Spektakel verzekerd!

Aquaforum

zeeleeuwenshow

Aan de kant van het Centraal Station vind je het huis van onze zeeleeuwen. Je kan ze zien rondzwemmen in het grote bassin en elke dag is er een zeeleeuwenshow die je kan meepikken. Plezier verzekerd voor de kleinsten!