De nieuwe Savanne

De Savanne in ZOO Antwerpen is klaar: de ZOO is nieuw en nu nóg mooier!

De indrukwekkende Savanne is klaar! Hier geniet je van een panoramisch zicht op een unieke combinatie van Kaapse buffels en 250 vogels.

Bestel je tickets online

Restaurant Savanne

In dit gloednieuwe zelfbedieningsrestaurant kan je kiezen uit verschillende warme en koude gerechten, snacks, dessertjes, koude en warme dranken en lekkernijen zoals ijsjes, muffins, ... Kom snel proeven!

 

ZOO van morgen

De ZOO vergroot met 1,5 ha en dat voel je! De Savanne zorgt voor een heel sterke beleving voor de bezoeker. Je komt dichter bij de dieren, oog in oog met de kudde Kaapse buffels. Er vliegen binnenkort bovendien meer dan 250 vogels van verschillend pluimage rond. Acht pylonen dragen het stalen net tot op 17 meter hoogte voor de losvliegende vogelsoorten. De toegang naar de Savanne loopt door een ondergrondse grot vol verrassingen voor de kleintjes. Naast een cascadevijver loopt het wandelpad verder, mét een oversteek over het water. De prachtige, historische architectuur wordt bewaard door het integreren van het Neushoorngebouw als woonst voor de vogels. Dit brengen we in mooi evenwicht met de moderne architectuur van het restaurant Savanne dat volledig in glas uitgewerkt werd en een panoramische doorkijk geeft op de Savanne en de Egyptische Tempel. Voor je ligt het terras met de speeltuin voor de kleintjes en daarachter de SpeelZOO voor de groteren. Een hippe combinatie!

Acht schurken op de Savanne

De verhuizing van onze buffels naar hun nieuwe woonst verliep op rolletjes. De kudde is alvast gewend aan hun nieuwe stallen. Nu besnuffelen en verkennen ze het buitenverblijf zodat ze alvast geacclimatiseerd zijn voor jullie komst.

Wist je al dat de kudde van Kaapse buffels op 1 juni een buffelbaby verwelkomde?

Coördinator Marjolein: “Ik ben ongelofelijk trots! Dit is een fantastisch, nieuw verblijf met een indrukwekkende combinatie van dieren, architectuur en techniek. Hier geniet je met volle teugen en heb je ogen te kort! Dit vind je nergens anders.”

250 Afrikaanse vogels, vrij en vrolijk

Tussen de buffels vliegen er binnenkort zo’n 250 vogels rond. De verschillende soorten krijgen stelselmatig hun plaats: van koe-reigers tot ooievaars, ibissen en toerako’s,... Wist je dat we de vogels aanleren om op een specifiek deurbelsignaal elk hun eigen verblijf binnen te vliegen? Dit leerproces duurt even, daarom moet je hen nog even respijt geven. Elke dag zal anders zijn!

Technische weetjes

Oppervlakte: 2 250 m²

Stalen net: 2 720 m², dikte: 2,5 mm, maasgrootte: 30 x 30 mm, hoogte: tot 17 meter, 8 pylonen: van 18 tot 20 m hoogte, ter plaatse gelast, fundering tot 3 m in de grond

2 sassen: 1 met flappen en 1 met een automatische schuifdeur

Rotsen: 1 900 m²

30 m³ water: 1 cascadevijver achter de buffels, 1 meanderend riviertje naast het wandelpad

7 luchtgroepen: verwarming, verkoeling, warmterecuperatie met warmtepomp

Groen: 32 bomen, 1300 sierplanten, 722 vaste planten, 10 kg graszaad