Belle Epoque

Belle Epoque picknick 2016, wat een feest!

We vierden onze 173ste verjaardag in stijl!

Kijk hoe we terugkeerden naar de nostalgie van Belle Epoque in ZOO Antwerpen. Zien en gezien worden, door te flaneren in prachtige klederdracht of te picknicken tussen de palmen.

Velen brachten een bezoek aan de barbier of haarkapper, volgden danslessen of genoten van het boetseertalent van de animalier. Een uniek evenement in een prachtige tuin met een dikke knipoog naar het verleden en een kijkje in het heden met het gloednieuw Grand Café Flamingo . Bedankt aan iedereen die mee voor de ongelofelijke sfeer zorgde! (Het feestvarken genoot.)

Vorige edities

De eerste Belle Epoque vond plaats in 2013 en werd een waar succes: 10.000 bezoekers kwamen toen naar ZOO Antwerpen om de nostalgie van weleer opnieuw te beleven. In 2014 ontdekten de bezoekers de nostalgische vlindertuin en het pinguïnverblijf waar je oog in oog staat met de dieren. Ook in 2015 was de Belle Epoque picknick een waar succes.

 

173 jaar jong

ZOO Antwerpen werd opgericht in 1843 door Jan Frans Loos, schepen en later burgemeester van Antwerpen. De dierentuin groeide in de loop der jaren uit tot een oase van exotisme en verwondering met meer dan 5 000 dieren. Anno 2015 brengt ZOO Antwerpen je dichter bij de dieren met onder andere een nieuwe vlindertuin, een gloednieuw rifquarium en de komst van een schattig koppel koala’s. Je staat echt oog in oog.

Unieke combinatie

ZOO Antwerpen werkt met een eigen, internationaal gerenommeerd onderzoekscentrum, het CRC (Centre for Research and Conservation), aan wetenschappelijke projecten. We verhogen het welzijn van de dieren volgens de huidige inzichten en komen tegemoet aan het comfort van onze bezoekers. We zijn trots op ons beschermd monument met een uniek kunstpatrimonium en exotische gasten in een bijzondere Franse landschapstuin.